Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 14 juli 2022

Lokaal Verhaal

Lokaal aanspreekpunt Willemien Kragt: “Sport en cultuur verbindt, verbroedert en is vooral erg leuk!”

Elke gemeente die bij het Jeugdfonds is aangesloten heeft een lokaal aanspreekpunt. Die is het eerste aanspreekpunt voor ouders, intermediairs, sportverenigingen, cultuuraanbieders en de gemeente. Wij stellen deze toppers graag aan je voor aan de hand van een aantal korte vragen. Dit keer: Willemien Kragt. 

Vertel eens wat over je werk?

Ik ben onderdeel van team Sportstimulering van de gemeente Rheden. Bij ons kunnen inwoners terecht met alle vragen over sport binnen de gemeente Rheden. Sport in Rheden stimuleert, faciliteert en verbindt om meer inwoners een leven lang te laten genieten van sport en bewegen. Sinds kort heb ik de taken als lokaal aanspreekpunt van mijn collega overgenomen.

Wat doe je als lokaal aanspreekpunt?

Ik zorg ervoor dat er voldoende lokale intermediairs zijn en dat de bekendheid van het Jeugdsportfonds groeit. En als mensen die dit lezen vragen hebben over het Jeugdsportfonds in Rheden kunnen ze altijd contact opnemen! 

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?

Sport en cultuur moet voor iedereen toegankelijk zijn. Niet alleen omdat sport zorgt voor een gezondere leefstijl en omdat je noten leert lezen tijdens een muziekles. Sport en cultuur verbindt, verbroedert en is vooral erg leuk!

Wat hoop jij in jouw gemeente te bereiken met de inzet van het Jeugdfonds?

Gezinnen met kinderen die sport en cultuur niet kunnen betalen alsnog mee te laten doen. Je hoeft je er niet voor te schamen. Vraag om hulp, daarvoor zijn we er. Als je het zwaar hebt kan het Jeugdfonds juist een uitkomst bieden.

Heb je een vraag aan Willemien? Mail naar: w.kragt@rheden.nl 

Voor sportaanvragen kun je mailen naar sportstimulering@rheden.nl en voor cultuuraanvragen kun je een mail sturen naar: info@cultuurbedrijfriqq.nl.

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.