Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 14 november 2019

Ambassadeurs
Lokaal Verhaal

Richèl Hogenkamp: ‘Ik heb altijd de mogelijkheid gehad om te sporten’

De 26-jarige Richèl ziet tennis als een groot deel van haar leven en vindt dat iedereen minimaal de kans moet krijgen om te kunnen sporten. Richèl is ondertussen drievoudig Nederlands Kampioen tennis en nummer 190 op de wereldranglijst. Ze vindt het belangrijk om het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland te steunen omdat ze weet hoe belangrijk sport is en wat het bijdraagt aan de sociale ontwikkeling.

Ze hoopt als ambassadeur veel mensen te kunnen inspireren: “Ik ben veel in het buitenland actief en het lijkt mij enorm leuk om mijn ervaringen te delen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Door bijvoorbeeld foto’s en korte video’s te delen wil ik laten zien hoe leuk sport is. Ik wil kinderen enthousiast maken over sport en tennis in het bijzonder. Voor mij is het de mooiste sport die er bestaat. Dat gun ik iedereen.”

De Gelderse Hogenkamp, geboren en nog altijd woonachtig in Doetinchem, zegt zelf veel geluk gehad te hebben om haar sport te kunnen beoefenen. “Mijn ouders hebben mij vanaf het eerste moment de mogelijkheid gegeven om te tennissen. Zij hebben de tijd en energie in mij gestoken en daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik weet ook dat dit niet voor iedereen geldt. Rondom toernooien in het buitenland heb ik met eigen ogen de andere kant van de medaille ervaren. Kinderen die op straat bedelen of trucjes uitvoeren voor geld. Door dit ambassadeurschap aan te gaan, wil ik mijn steentje bijdragen.”

Richèl Hogenkamp is momenteel de nummer 190 van de wereld. Ze behaalde de tweede ronde van zowel Roland Garros als Wimbledon, twee prestigieuze toernooien en twee ITF toernooien (Koksijde en Praag). Sportief heeft zij haar doelstellingen. “Ik wil zeker weer in de top 150  komen. Daarvoor ben ik volop in training. Daar probeer ik weer het beste uit mezelf te halen. Als tennisster én als ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland!”

Volg Richèl

www.richelhogenkamp.com
Twitter: @Richelhogenkamp
Instagram: richelhogenkamp92
Facebook: Richel Hogenkamp 

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.