Ambassadeurs

13 januari 2022

Ambassadeurs

Remy Bonjasky: ‘Ik doe het voor de kinderen die het even wat minder hebben’

Remy Bonjasky, drievoudig K-1 Wereldkampioen en sportschoolhouder, is ambassadeur van ons fonds. Op zijn zeventiende maakte hij kennis met de vechtsport. Door zijn gesprongen trap- en knietechnieken kreeg Remy al snel de bijnaam The Flying Gentleman.

Remy Bonjasky - ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & CultuurRemy werd geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo en verhuisde op zijn vijfde met het gezin naar Nederland. In zijn jeugd was hij vooral op het voetbalveld te vinden. “Sporten is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Vanaf mijn vijfde heb ik de kans gehad om te sporten ook al hadden we het thuis niet breed. Mijn moeder vond het belangrijk dat wij konden sporten. Ik ben heel blij dat mijn moeder die keuze heeft gemaakt.”

Steentje bijdragen

Remy is ambassadeur van ons fonds. “Ik doe het voor de kinderen die het even wat minder hebben. Ik vind het belangrijk om dat wat ik heb meegemaakt en onderweg heb opgepikt, door te geven aan de nieuwe generatie. Ik wil kinderen die het niet zo breed hebben helpen bij hun zoektocht naar zichzelf en naar gezondheid. Ik wil echt mijn steentje bijdragen om de kinderen te stimuleren en de ouders daarbij duidelijk te maken dat sporten echt goed is voor ieder kind.”

Het komt je niet aanwaaien

Remy wil kinderen meegeven dat het niet altijd even makkelijk gaat, maar dat het met een goede voorbereiding altijd wel goed komt. “Het komt niet allemaal vanzelf aanwaaien. De dingen die ik zelf heb meegemaakt en zelf heb ondervonden, zijn voor mij ontzettend belangrijk geweest. Die hebben mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Mij is ook niets aan komen waaien. Ik heb het ook zwaar gehad toen ik jong was, maar dat heeft mij wel gevormd. Als je iets écht wilt, moet je er hard voor werken. Een goede voorbereiding helpt. Bereid je goed voor, zorg dat je er goed voor staat en dan gaat het helemaal goed komen.”

Academy

Naast het kickboksen wil Remy de jeugd ook de bouwstenen van de Bonjasky Academy meegeven: respect, conditie, kracht, discipline en doorzettingsvermogen. Voor de jeugd is er het ‘Champsprogramma’. Remy vindt het belangrijk dat de kinderen gestimuleerd worden en beter presteren. “In het Champsprogramma trainen de kinderen met andere kinderen van hetzelfde niveau. Dit voorkomt onnodige blessures en houdt het kickboksen ook leuk en uitdagend.”

Vaardigheden

Volgens Remy doe je door te sporten veel vaardigheden op die je helpen in het leven. “Sporten brengt gewoon heel veel. Het stimuleert je motoriek, het maakt je geestelijk en fysiek sterker en het maakt je steeds volwassener. Daarnaast brengt sporten ook veel plezier. Je leert als een team samen te werken. Ook al doe je een individuele sport, er staat altijd een sterk team achter je. Juist voor kinderen voor wie het niet altijd even vanzelfsprekend is om mee te doen, is dat zo belangrijk!”

Lees meer over kickboksen via het Jeugdfonds

 

Lees meer verhalen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.