In actie!

26 februari 2021

In actie!

Neal Beentjes: ‘600 kilometer fietsen voor het Jeugdfonds’

In het weekend van 9 t/m 11 april 2021 fietst Neal Beentjes met een aantal ploegmaten de Ultimate Coffee Ride. Ze starten in Maastricht en rijden in drie dagen langs (bijna) alle wielercafés van Nederland, om te finishen in Groningen. Een route van 600 kilometer waarbij de renners onderweg 12 wielercafés aandoen. Dit doen ze om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Neal Beentjes vertelt waarom de mannen deze tocht ondernemen.

“Ik organiseer fietsevenementen en kwam Pieter Rüpp tegen van Sportwallet, een bedrijf waarmee iedere sporter zijn eigen prestatie kan belonen,” zegt Neal. “We wilden samen iets doen en besloten zoveel mogelijk kilometers te fietsen om geld in te zamelen voor een goed doel. Pieter stelde het Jeugdfonds voor, ik was gelijk enthousiast want kende jullie al. In april fietsen we dus langs 12 wielercafés, speciale horeca die zich richt op fietsers. Je kunt er een kop koffie drinken of lunchen, maar bijvoorbeeld ook je fiets repareren of een wielerkoers kijken. Hopelijk zijn we in april uit de lockdown. Mocht dat niet zo zijn, dan verplaatsen we het evenement naar later in het jaar of fietsen we in kleine groepjes. Ik ga gewoon stug door met de organisatie.”

Slingerend door het land

De mannen leggen maar liefst 600 kilometer af. “We maken een soort S door het land. Via Maastricht, Eindhoven, Rotterdam, Doetinchem en finishen in Groningen. Je moet dus wel conditie hebben,” lacht Neal. “Er komt een lightversie voor mensen die graag iets bij willen dragen maar voor wie 600 kilometer te pittig is. Je kunt bij ons een koffiemok aanschaffen en daarmee in je eigen tempo langs een of meer wielercafés gaan.”

Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen lid kunnen worden van een sportclub.

Sporten brengt je veel

Waarom heeft de ploeg het Jeugdfonds als goed doel gekozen? “Mijn zusje werkt in de schuldhulpverlening,” vertelt Neal. “Zij stuurt veel kinderen door naar het Jeugdfonds. Via haar hoor ik soms schrijnende verhalen. Het is helemaal niet zo vanzelfsprekend dat kinderen lid kunnen worden van een sportclub. Ik kende jullie al. In 2010 was ik bijrijder tijdens een fietstocht van een collega die voor jullie van Utrecht naar Moskou fietste en daarmee maar liefst € 25.000 ophaalde. Ik ben altijd met sport bezig geweest en heb veel aan het sporten te danken: veel vrienden, mijn baan…zelfs mijn vriendin heb ik via het sporten ontmoet. Sporten heeft me dus heel veel gebracht. Ik vind het heel belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen samen met vrienden te sporten en lol te maken!”

Word ook Ultimate Coffee Rider!

Wil je de mannen, en dus het Jeugdfonds, steunen? Koop dan de Ultimate Coffee Ride Mok en fiets langs alle 12 aangesloten wielercafés. Van iedere aankoop gaat 10 euro naar het Jeugdfonds. Haal je je mok tussen 1 en 30 april op bij één van de aangesloten wielercafés, dan wordt hij gevuld met koffie en krijg je er iets lekkers bij. Daarna heb je je hele leven om de stempelkaart op de mok te vullen door langs alle wielercafés te fietsen. Kroon jezelf tot Ultimate Coffee Rider!

Lees meer over de deelnemers op de site van Ploegmaats.

Lees meer verhalen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.