Sport

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 13 oktober 2022

Sport

Donna Bosland: Maak je sportkeuze met ‘Proef je sport’!

Als ambassadeur van sport en bewegen, leg ik met “Proef je sport” de verbinding tussen kinderen, school, ouders, de sportvereniging en de gemeente. Een goede sportkeuze is de basis voor een leven lang bewegen. Dankzij de samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur is de cirkel rond en kunnen we echt alle kinderen in Almere laten kennismaken met en plezier laten beleven aan sport.”

Voor het kind is sport niet alleen een manier om lekker te bewegen en bezig te zijn, maar ook om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Door te sporten leer je bijvoorbeeld om op je beurt te wachten of om samen te werken en je leert wat het is om bij een groep te horen. Bovendien helpt het een kind om zelfvertrouwen op te bouwen. Misschien kan hij/zij niet goed meekomen op school, maar is hij/zij wel een hele goede aanvaller tijdens voetballen. Kinderen die sporten of veel aan beweging doen zijn bovendien mentaal fit. Ze zijn beter in het oplossen en behalen van doelen.

Proef je sport

Als kinderen op zoek zijn naar een nieuwe sport en ze weten nog niet welke, kunnen ze met “Proef je sport” 3 sporten bij een vereniging uitproberen. Bij het aanmelden kiest het kind 3 sporten uit en doen ze twee gratis proeflessen per sport bij een vereniging in Almere. Voor mij is dan alleen relevant dat ze plezier hebben tijdens het uitproberen. Wat ze later kiezen, maakt me niet uit. Als ze de sport gevonden hebben die bij hen past, kunnen ze zich inschrijven bij de vereniging!

Sportkeuze

Als kinderen een goede sportkeuze maken, blijven ze langer lid van een vereniging. Dit biedt de basis voor een goede sportkeuze en een leven lang bewegen. Hierbij moet het plezier van het kind voorop staan.

Ik probeer daar waar dat nodig is, kinderen te laten sporten met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. Het mag geen rol spelen of je ouders veel of weinig geld hebben, of waar je vandaan komt. Ik vind dat ieder kind het recht heeft om te kunnen sporten. Of je arm of rijk bent, dat mag niet uitmaken.

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.