ambassadeur

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe pagina

Drenthe | 24 augustus 2020

ambassadeur

Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe heeft een nieuwe ambassadeur, Glenn Bijl

Glenn Bijl is een profvoetballer en speelt als verdediger bij FC Emmen in de eredivisie. “Ik heb vanaf mijn 4e jaar gevoetbald en nooit een andere sport beoefend” zegt Glenn.

“Sporten geeft mij enorm veel voldoening en plezier” verteld de verdediger van FC Emmen. Hij doet iets wat hij leuk vindt en daardoor zit hij lekker in zijn vel. Voor hem is het een mooie bijkomstigheid dat hij van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken.

Actief bezig zijn.Glenn Bijl, ambassadeur Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe

Glenn: “Ik vind sporten belangrijk omdat je daarbij actief bezig bent. Dat draagt bij aan een gezond lichaam en een goede motoriek.”Het sporten levert meer op. Je leert er anderen jongens en meisjes kennen wat nieuwe vriendschappen kan opleveren. Veel sporten doe je in teamverband, je moet dus samenwerken. Dit is erg goed voor de sociale ontwikkeling van jonge kinderen.

Ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

“In de provincie Drenthe worden al veel kinderen geholpen door het Jeugdfonds Sport & Cultuur,maar ik weet zeker dat er ook nog heel veel kinderen en/of ouders zijn die nog niet weten wat wij voor ze kunnen doen”, zegt Bijl, “als ambassadeur hoop ik een steentje bij te dragen en de aandacht op het fonds te richten. Waardoor iedereen die wil sporten ook daadwerkelijk kan gaan sporten”.

 

 

 

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.