Ambassadeurs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg pagina

Limburg | 5 mei 2022

Ambassadeurs

Emma Kok: ‘Zingen is mijn beste vriendin’

Emma Kok is zangeres. Ze won de 10e editie van The Voice Kids in 2021 en Ministars 2023. Ze kreeg internationale bekendheid dankzij gastoptredens met André Rieu tijdens zijn befaamde concerten op het Maastrichtse Vrijthof. Haar versie van het chanson Voilà ging viraal op social media. In 2024 is ze op wereldtournee met André Rieu. Emma is ook ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg. Ze vertelt ons waarom. 

We spraken Emma in mei 2022. “Hoi!” ze Emma stralend. Ze heeft alle reden om te stralen. Haar allereerste single was een succes op de streamingplatforms en ook haar tweede single doet het goed. Emma is ambassadeur van het Jeugdfonds. Ze weet hoe het is om niet mee te kunnen doen. Daarom zet ze zich in voor andere kinderen en jongeren die ook niet mee kunnen doen. “Ik heb al van kleins af aan sondevoeding. Daardoor ben ik anders dan andere kinderen. Ik ben niet vrij omdat ik altijd aan die slangetjes vastzit. Ik moet altijd oppassen waar ik loop en kan niets spontaan doen. De slangetjes mogen er twee uurtjes per dag uit. Dan fladder ik alle kanten op! daarom heette mijn eerste single ook ‘Laat mij een vlinder zijn’.”

Passie

Emma vindt het belangrijk ambassadeur van het Jeugdfonds te zijn. “Misschien wel omdat ik weet hoe het voelt als je niet mee kunt doen. Ik vind het zo belangrijk dat alle kinderen muziek kunnen maken of naar een sportclub kunnen gaan. Het is zo fijn om een grote passie te hebben. Dat helpt je gewoon in je leven. Zingen is zo belangrijk voor me. Ik kan mijn ei erin kwijt, het helpt mij door moeilijke tijden. Het is mijn beste vriendin, een hele grote passie. Ieder kind verdient dat.”

Emma kreeg volop de kans om muziek te maken en haar dromen na te jagen. Muziek maken is vanzelfsprekend in het gezin Kok. Emma’s broer is violist en haar zusje zingt klassiek. “Ik ging eerst ook op vioolles en later op koor. Dat vond ik heel leuk. Van mijn ouders mocht ik toen op zangles. Daar heb ik ontdekt dat ik wilde zingen. Ik houd van veel stijlen maar zing het liefste pop, dat past bij me.”

Dankzij haar deelname aan The Voice is Emma inmiddels een BN’er, wat vinden haar vriendinnen en klasgenoten daarvan? Emma giechelt: “Toen ik zei dat ik meedeed aan The Voice waren ze heel enthousiast. En ze hebben ook steeds gekeken. Ze zijn allemaal heel positief. Ik droom van zingen mijn vak te maken, net als Maan. Als ik daaraan denk, voel ik dat ik begin te stralen.”

Discipline

Een professionele carrière krijg je niet cadeau, daar moet je wel wat voor doen. Emma leert op haar zanglessen ook discipline en zich te focussen. “Ik oefen elke dag en heb iedere week zangles,” vertelt Emma. “Als je niet oefent, ga je achteruit”.

Voor shows moet je goed in conditie zijn. Als ik denk aan die mensen die komen kijken, krijg ik kriebels in mijn buik. Ik wil die mensen niet teleurstellen. Ik krijg de kans mijn dromen waar te maken en kan me in mijn passie uitleven. Ik wil graag dat andere kinderen dat ook kunnen!”

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.