Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe pagina

Drenthe | 18 mei 2020

Clubs
Lokaal Verhaal

Christel Kroese: “Een verschil maken in iemands leven, dat is écht speciaal”

Eigenaresse van dansschool Het Danskwartier in Zuidlaren en oprichtster van Stichting Danshuis Noord. Daarnaast is Christel getrouwd en moeder van 2 geweldige jongens. Ze is een bezige bij, altijd druk bezig. De van oorsprong Limburgse heeft gestudeerd in Tilburg en Utrecht. Vanwege de liefde is ze in Groningen beland. Haar baan bij dansinstituut K-dans heeft er toe geleid dat ze deze heeft overgenomen en er Het Danskwartier van heeft gemaakt.

Passie

Door een vergissing van haar moeder, die de balletschool belde in plaats van de gymvereniging, kwam Christel met ballet en dans in aanraking, ze heeft nooit meer iets anders gedaan. Naast alle andere dansstijlen blijft ze een passie houden voor ballet. De overname van de dansschool was geen droom een kwam eigenlijk een beetje te vroeg. “Ik wilde graag nog langer als danseres werken, dat vond ik geweldig om te doen.Toen het punt kwam dat er wellicht geen opvolger kon worden gevonden, ging dat aan mijn hart. Ik vond de leerlingen in Zuidlaren té speciaal, de sfeer was zo fijn tijdens de lessen en ik was wel toe aan een uitdaging”, dus hakte Christel de knoop door en werd eigenaar van dansschool K-huis wat ze omdoopte naar het Danskwartier.

Het werk van het Jeugdfonds Sport & Cultuur is essentieel en ik hoop dat het nog lang zo blijft.

Een verschil maken in iemands leven

“Lesgeven zit in mijn bloed, mijn hele familie bestaat uit docenten in allerlei verschillende disciplines en vakgebieden. Lesgeven is iets bijzonders: iets kunnen overdragen uit jezelf naar een ander, bijdragen aan het opgroeien en ontwikkelen en een verschil maken in iemands leven, dat is écht speciaal. Ik ben zo trots op mijn leerlingen, dat gevoel is heel sterk” verteld een enthousiaste Christel. Haar leerlingen, in de leeftijd van 3,5 tot 50+ hebben het ontzettend naar hun zin bij het Danskwartier.Juist deze verschillende groepen maken dat het heerlijk is om les te geven en te genieten van ieders enthousiasme en inzet.

Jeugdfonds Sport &  Cultuur

Via kinderen die graag bij het Danskwartier wilden dansen kwam het contact met het Jeugdfonds Sport &en Cultuur. Christel zocht contact en de samenwerking was een feit.
Het belang van sport en cultuur beschrijft Christel als volgt : “Sport en cultuur zijn op vele gebieden essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Buiten de fysieke voordelen is het ‘gewoon kunnen meedoen’ ook op sociaal emotioneel vlak essentieel. Het is voor iedereen belangrijk om te kunnen zeggen ‘ik hoor erbij’, ‘ik word gezien’, ‘ik ben hier goed in’ of zelfs ‘dit is mijn talent’. Het is onderdeel van je zelfontplooiing. In de dansles leer je dingen die later ook van pas zullen komen: coördinatie, doorzettingsvermogen, samenwerking, non verbale communicatie, expressie, ritmegevoel, discipline en nog veel meer”.

Grote eindvoorstelling

Ieder jaar organiseert het Danskwartier een grote eindvoorstelling, daaraan doen álle leerlingen van de school mee.  Een enorme show,  alle leerlingen doen mee op hun eigen niveau.Ieder jaar opnieuw zijn vele leerlingen zenuwachtig. De show brengt echter ook het allerbeste in hen naar boven. Trots en vol adrenaline komen ze van het podium af, van de allerjongste tot de hoofdroldansers in acteerrollen. Dan is iedereen even helemaal gelijk: in de mooie kostuums, choreografieën tot in de puntjes geleerd en onder de spotlights, krijgt iedereen de kans om zichzelf te laten zien.

Website Het Danskwartier

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.