Bestuurslid

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 8 januari 2023

Bestuurslid

Even voorstellen: bestuurslid Ben van Assum

Als geboren en getogen Almeerder voel ik mij verbonden aan de stad Almere. Hier heb ik CKV-les gevolgd op het stadhuisplein, heb ik noten leren lezen, heb ik gitaar leren spelen en heb ik vervolgens ongekend veel Taekwondo beoefend. Culturele en sportieve ontwikkeling is in mijn ogen minstens zo belangrijk als dat formele educatie dat is. Die mogelijkheid om jezelf uit te dagen en te ontwikkelen dat wens ik iedereen toe.

Een groot deel van mijn mooiste herinneringen en een groot deel van mijn persoonlijkheid ken ik toe aan mijn sport. Inmiddels maak ik als coach nog steeds nieuwe herinneringen met de volgende generaties en help hen hun dromen waar te maken, zoals ik dat heb mogen doen.

Ik zou niet zijn wie ik ben, zonder de mogelijkheden die ik heb gehad

Terwijl ik dat doe besef ik mij al te goed dat dit niet voor iedereen is weggelegd. In het geval van Almere zijn er op dit moment nog 5.000 kinderen die misschien wel talenten hebben grotere dan die ik die had. Van die 5.000 zijn er 3000 die het Jeugdfonds nog niet bereikt heeft, waardoor financiële middelen de belemmering zijn voor het beoefenen van hun passie en de ontwikkeling van hun talent. Die gedachte raakt mij in mijn diepste vezel. Ik zou niet zijn wie ik ben, zonder de mogelijkheden die ik heb gehad. Die mogelijkheid moet simpelweg iedereen krijgen.

Ik zal mij onvermoeibaar inzetten zodat geld geen obstakel is voor de sportieve en culturele ontwikkeling voor kinderen’

Daarom toegetreden tot het bestuur. Mijn bestuurlijke ervaring, mijn bedrijfskundige achtergrond en mijn overtuiging dat iedereen de gelegenheid moet krijgen om gegrepen te worden door een passie, maakt dat ik met veel energie ben begonnen in deze rol en me onvermoeibaar in zal zetten zodat geld geen obstakel is voor sportieve en culturele ontwikkeling voor kinderen in Almere.

 

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.