AMBASSADEURS

Ambassadeurs

Bboy Lorenzo: ‘Als ik dans, voel ik me beter’

Bboy Lorenzo ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur

Foto: Bastiaan Heus.

Even voorstellen: breakdancer Lorenzo Caboni uit Nederweert. Bboy Lorenzo (12) is de jongste ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zijn doel? De beste breakdancer van de wereld worden! 

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Lorenzo zijn sporen in breakdance land al dik verdiend: hij werd Wereld Kampioen Jeugd in Toulouse, twee keer Nederlands Kampioen, Kampioen van de Nederlandse Breakdance League (NBL), hij is te zien in de clip van ‘What We Started’ van Don Diablo & Steve Aoki en scoorde hij hoge ogen bij zijn deelname aan het dansprogramma Time to Dance.

De beste breakdancer

De beste breakdancer van Nederland zijn en later van de wereld, daar moet je wel wat voor doen. “Klopt,” zegt Lorenzo. “Ik train vijf keer per week op dansschool Fresh en daarnaast zijn er nog de wedstrijden. En als ik bepaalde moves lastig vind, oefen ik die thuis ook nog. Ik begon op mijn 7e met dansen. Ik ging met een vriendje mee naar les. Eigenlijk wist ik toen nog niet zo goed wat het inhield maar ik vond het wel al meteen leuk. Al snel bleek dat ik er goed in was en de eerste wedstrijd waar ik aan meedeed, ging ook vrij goed. Wedstrijden zijn heel leuk om aan mee te doen, ook al ben ik dan best zenuwachtig.”

Dansen is een uitlaatklep

Dansen is een belangrijke uitlaatklep voor Lorenzo. “Het is gewoon heel leuk om iets te hebben naast school, anders is er alleen maar dat. Ik kan me helemaal uiten als ik dans. Dat is vooral fijn op dagen dat het wat minder gaat, als ik dan dans, voel ik me meteen beter. Daarom vind ik het belangrijk dat alle kinderen dat kunnen doen.”

Mijn ouders hebben altijd geld gehad om mijn lessen te kunnen betalen. Maar er zijn ook kinderen waar thuis geen geld voor les is.

Daarom ben ik ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Die helpt die kinderen. Wedstrijden en wat ik in filmpjes zie, inspireren me mijn eigen moves verder te ontwikkelen.” De beste breakdancer van de wereld worden. Dat is de droom waar Lorenzo voor gaat. En als hij zo doorgaat, gaat het vast en zeker lukken!

Lorenzo is nauw betrokken bij ons breakdanceproject ‘The Floor is Yours‘.

Volg Lorenzo

Facebook
Instagram
Wist je dat?

237

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

1 OP DE 9

kinderen groeit op in armoede

65.100

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

1 1.600

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...