Gezinnen

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe pagina

Drenthe | 12 december 2019

Gezinnen

Amber: ‘Wees niet bang om naar het Jeugdfonds te stappen’

Amber zit sinds haar negende op judo. “Ik ben hiermee begonnen, omdat ik vroeger heel erg druk was en ergens mijn energie kwijt moest. Judo was hiervoor een perfecte keuze. Ik had en heb er nog steeds veel lol in. Ook ben ik sinds ik op judo zit beter geworden in het maken van vrienden en zijn mijn schoolprestaties veel beter geworden”.

“Ik was ik en verder niets”

“Toen ik begon met judo kregen we steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Van het feit dat mijn vader een tijdje bij de Voedselbank liep voelde eigenlijk niet negatief, omdat mijn vader er altijd wel een leuk uitje van maakte. Ook heb ik geen last gehad van pesten of zo. Op school werd er niet anders met mij omgegaan. Ik was ik en verder niets.”

Nationale selectie judo

Nu zit ik ongeveer zes jaar op judo en heb ik het internationale niveau bereikt. Ik zit nu in de nationale selectie die deelname

aan Europacups mogelijk maakt. Die zijn nodig voor WK, EK en EYOF-selectie komende 2 seizoenen. Deze zijn helaas heel duur door de reis en verblijfskosten en het is moeilijk om het allemaal te kunnen betalen. Dit voelt wel erg vervelend, omdat ik daardoor niet alles kan doen wat ervoor nodig is om de top te halen ten opzichte van anderen. Voor judo is het ook moeilijk om sponsoren te vinden. Wat ik ook doe is donatiedoelen bij Talentboek aanmaken zodat een deel nog via crowdfunding betaald kan worden. Ik ben heel blij met de mensen die doneren, maar het is elke keer moeilijker en eenmalig dus dan is er geen zekerheid voor in de toekomst.

“Ik ben een stuk zekerder geworden, ondanks dat we het niet zo breed hebben”

“Al met al sporten is gezond en belangrijk voor je ontwikkeling, mijn ervaring hierin is dat mijn sociale contacten verbeterden en het ook beter op school ging. Ook ben ik een stuk zekerder geworden, ondanks dat we het niet zo breed hebben.”

Mijn advies aan kinderen in dezelfde situatie: “Wees niet bang om naar het Jeugdfonds te stappen, want dat is helemaal niet erg. Niemand zal anders naar je opkijken en sporten is alleen maar leuk. Misschien ben jij er ook wel beter in dan je denkt;)”

Meer informatie over judo via Jeugdfonds Sport & Cultuur

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.