Wil jouw kind op turnen?

Turnen is een populaire sport. Kinderen worden er lenig en sterk van. Ze leren springen op een trampoline, oefenen hun evenwicht op de evenwichtsbalk en leren radslag op de mat. Wil jouw kind ook op turnen maar kun je het niet betalen? Wij betalen de contributie van de club en de benodigde attributen zoals een turnpakje.

Turnen | Jeugdfonds Sport & CultuurWe betalen voor kinderen en jongeren het lesgeld voor turnles als en thuis geen geld is. In 2018 hebben we voor bijna 4.000 kinderen turnlessen betaald.

Hoe vraag je een bijdrage voor turnen aan?

Je kunt zelf geen bijdrage voor turnen aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener of het sociaal wijkteam. Deze dient voor jouw zoon of dochter een aanvraag in.

Lees in het stappenplan hoe je turnles aan kunt vragen. We betalen het lesgeld direct aan de club waar je kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage kan per gemeente verschillen.

Stappenplan

Ambassadeur Sanne Wevers en nijntje, nijntje Beweegdiploma

nijntje Beweegdiploma

Alle basisonderdelen van bewegen voor peuters en kleuters komen aan bod bij het nijntje Beweegdiploma via leuke oefeningen en spelletjes waardoor een kind op een verantwoorde manier leert bewegen. We werken samen met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en ambassadeur Sanne Wevers om ervoor te zorgen dat alle peuters en kleuters voldoende bewegen. Lees meer:

nijntje Beweegdiploma

Lees meer:

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...