Projectenarchief

Projectenarchief

Duik mee in de geschiedenis van het Jeugdfonds Sport & Cultuur!

Op deze pagina vind je een overzicht van eerdere projecten van, toen nog, het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds.

2016 – 2019 | Stoepkrijtwedstrijd

Door het hele land organiseerden lokale afdelingen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur de stoepkrijtwedstrijden waarbij kinderen pleinen en straten opvrolijken met hun stoepkrijttekeningen. Kinderen konden ook meedoen aan een wedstrijd. Van het ontwerp van de winnaar werd een plaktattoo gemaakt.

Van alle tekeningen werden foto’s gemaakt die op onze Facebookpagina werden gezet. Kinderen konden daar hun eigen tekeningen terugvinden, liken en delen. Het aantal likes en een deskundige jury bestaande uit directeur Monique Maks, grafisch ontwerper Ruben Steeman en kunstenares en ambassadeur Judith Osborn bepaalden uiteindelijk de winnaar. Het project startte in 2016 en eindigde in 2019.

>> Winnaar Stoepkrijtwedstrijd 2017
>> Winnaar Stoepkrijtwedstrijd 2018

2018 | Marathon Rotterdam

Ambassadeur Erben Wennemars neemt de cheque van de NN Marathon Rotterdam in ontvangst

De lopers van de NN Marathon Rotterdam gaven ruim 370 kinderen een sportkans. Die kinderen konden een jaar lang lid worden bij een sportvereniging. Het was de opbrengst van diverse acties voor het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam in 2018: het Jeugdsportfonds Rotterdam. Ambassadeur Erben Wennemars ontving een cheque van maar liefst € 83.498,50.

 

2017 | Nationaal Schoolontbijt

Sanne Hans tijdens het Nationaal Schoolontbijt 2017Tijdens het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt leren kinderen een week lang hoe je gezond kunt ontbijten en waarom dat zo belangrijk is. Het Jeugdcultuurfonds was in november 2017 het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt.

De kick-off vond plaats onder de Nachtwacht in het Rijksmuseum en in aanwezigheid van singer-songwriter Sanne Hans (Miss Montreal) die later in 2019 ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur zou worden.

 

2016 | Zwemles voor iedereen: SuperSpetters!

Jaarlijks verlaten tussen de 10.000 en 15.000 kinderen de basisschool zónder zwemdiploma, omdat er thuis geen geld is voor zwemlessen. En laat een zwemdiploma nou juist een echte must zijn in ons waterrijke Nederland. Daarnaast heeft zwemmen ook een groot sociaal aspect. Gezellig met je vriendjes naar het zwembad of lol trappen op een zwemfeestje, dat zit er niet in als je geen zwemdiploma hebt. Deze kinderen staan letterlijk en figuurlijk langs de kant.

Dankzij een bijdrage door de deelnemers van de VriendenLoterij, hebben het Jeugdsportfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp en de KNZB werd in 2016 een project gerealiseerd waar meer dan 600 kinderen die opgroeien in armoede veilig hebben leren zwemmen.

 

2015 |  Wij kleuren geel

Ambassadeur Erben Wennemars voor Wij Kleuren GeelZomer 2015 ging in Nederland de Tour de France van start. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Jeugdsportfonds waren de goede doelen van de Tourstart in Utrecht. Onder de noemer ‘Wij kleuren Geel’ werd geld ingezameld om kinderen die ziek zijn of die het thuis niet zo breed hebben te laten sporten.

Het geel heeft in de Tour de France een magische klank. Alle wielrenners die begin juli in Utrecht aan de start staan van de grootste wielerronde ter wereld dromen ervan om de gele leiderstrui te mogen dragen. De kleur geel stond dan ook centraal in de campagne.

2014 | Gouden veters, gouden meters

Gouden meters, gouden vetersIn 2014 hielp Procter&Gamble  (wereldspeler in huishoudelijke- en verzorgingsproducten) om kinderen van Jeugdsportfonds gouden meters te laten maken. Supermarktketen Albert Heijn reikte bij aankoop van diverse bonusproducten van Procter&Gamble een paar gouden veters uit. Het Jeugdsportfonds ontving hiervoor een bedrag per verkocht product.
Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.