nieuws

15 februari 2018

Petra (8) uit Eck en Wiel wint Stoepkrijtwedstrijd

Het Jeugdcultuurfonds organiseert elk jaar een bijzondere landelijke stoepkrijtwedstrijd. Kinderen gaan op pleinen en straten in heel Nederland aan de slag om een nieuw dier voor de huisstijl van het Jeugdcultuurfonds te ontwerpen. Uit ruim 1000 tekeningen is de zebra van Petra (8) uit Eck en Wiel gekozen tot winnaar van 2017. De zebra wordt toegevoegd aan onze huisstijlstal en er worden plaktattoos van gemaakt. 

Op donderdag 15 februari 2017 om 08.30 uur  is de feestelijke uitreiking van de spiksplinternieuwe zebratattoo aan Petra (8) en haar klas op basisschool De Bloesem  in Eck en Wiel. Naast de uitreiking van het eerste exemplaar wordt Petra volgeplakt met haar eigen ontwerp! Maar ook alle kinderen uit haar klas krijgen en is het groot feest.

Ontwerp je eigen dier

In 2017 zijn bij diverse evenementen en musea in het hele land stoepkrijtwedstrijden georganiseerd en hebben kinderen allerlei dieren ontworpen. Van alle tekeningen zijn foto’s gemaakt en op Facebook (ontwerp je dier – Jeugdcultuurfonds) gezet. Het aantal likes en een deskundige jury (de professionele ontwerper van het Jeugdcultuurfonds Ruben Steeman, de directeur van het Jeugdcultuurfonds Bertien Minco en kunstenares en ambassadeur van het Jeugdcultuurfonds Judith Osborn) bepaalden uiteindelijk de winnaar.

Wat is het Jeugdcultuurfonds?

In Nederland groeien ruim 378.000 kinderen op in armoede. Dat betekent dat er thuis geen geld is voor speelgoed, kleding en leuke uitjes. En al helemaal niet voor creatieve hobby’s zoals muziekles, dansles of tekenles. Dat is jammer, want iets creatiefs doen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het Jeugdcultuurfonds helpt kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor dans, muziek of andere creatieve lessen. Via de stoepkrijtwedstrijden wordt er op een speelse manier aandacht gevraagd voor het werk van het Jeugdcultuurfonds.

Meer informatie over Ontwerp je dier.Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.