nieuws

20 februari 2018

VriendenLoterij biedt steuntje in de rug

De VriendenLoterij heeft dit jaar opnieuw meer geld gegeven aan goede doelen die mensen helpen om mee te (blijven) doen in onze maatschappij. Met dit mooie nieuws opende de VriendenLoterij het jaarlijkse Goed Geld Gala in Singer Laren. Dankzij de deelnemers steeg de afdracht aan deze Nederlandse goede doelen naar 58,9 miljoen euro. 

Ook het Jeugdsportfonds viel als vast beneficiënt weer in de prijzen. Directeur Monique Maks ontving een mooie cheque met  € 232.750. Daarmee krijgen heel wat kinderen en jongeren die dat anders niet kunnen, de mogelijkheid te sporten! Dit jaar was extra feestelijk. Onze nieuwe samenwerkingspartner het ‘Yvonne van Gennip Talentboek’, krijgt de komende drie jaar  jaarlijks € 100.000. Met dat geld worden toptalenten die een extra steuntje nodig hebben, in staat gesteld de training te volgen die nodig is om hun talent te ontwikkelen.

Daarnaast maakte de VriendenLoterij bekend dat vijf nieuwe organisaties vanaf nu een vaste jaarlijkse bijdrage krijgen: Hulphond Nederland, Spieren voor Spieren, Stichting Life Goals, Stichting Vier het Leven en het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Hiermee komt het totaal aantal goede doelen dat de VriendenLoterij steunt op 50.

Dank aan de VriendenLoterij en iedereen die meegedaan heeft!

Foto: Roy Beusker FotografieLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.