nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam pagina

Amsterdam | 7 april 2024

VAN PASSIE TOT PODIUM

 

Op 7 april 2024 organiseerde het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam de benefietvoorstelling ‘VAN PASSIE TOT PODIUM’ in het DeLaMar Theater. Meer dan 150 kinderen kregen de kans om te shinen op het grote podium met dans, muziek, zang, spoken word en andere performances. Een once-in-a-lifetime ervaring die de kinderen nog lang zal bijblijven.

Als Jeugdfonds vinden wij het essentieel om voorstellingen als deze te organiseren met o.a. kinderen uit kansarme gezinnen in Amsterdam. Kunst en cultuur bieden niet alleen plezier en creativiteit, maar versterken ook het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden van kinderen. Door hen een podium te geven, creëren we kansen die anders buiten hun bereik zouden liggen.

Het is onze missie om alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, de mogelijkheid te geven om te schitteren en hun talenten te ontwikkelen in een inspirerende omgeving. Deze ervaring leert hen dat dromen werkelijkheid kunnen worden, en wie weet inspireren we hier de makers van de toekomst – jonge artiesten, muzikanten, dansers en acteurs die hun passie kunnen omzetten in een carrière. Zo dragen we bij aan een inclusieve en diverse culturele sector, waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar dromen te realiseren.

De benefietvoorstelling  2024

Om de hoek van het Leidseplein schittert ‘VAN PASSIE TOT PODIUM’ op de gevel van het DeLaMar Theater. Vandaag gaat het gebeuren: de benefietvoorstelling in samenwerking met Aslan Muziekcentrum, Amsterdamse Jeugdtheaterschool, Global Dance Centre x Mumego, De Kids van Amsterdam, Bijlmer Steelband, Ballet- en Dansschool Martha Rowoud, Duron & Telekids Musicalschool.

Maandenlang hebben kinderen van verschillende clubs geoefend op de choreografie, noten en teksten. Het publiek krijgt vandaag een mix aan optredens te zien: hiphop, ballet, Caribische steeldrums, musical, spoken word, moderne dans, en een live band met gitaren en synthesizers.

Terwijl de stad nog ontwaakt, wandelen zondag vroeg in de ochtend de eerste deelnemende kinderen via de exclusieve artiesteningang naar binnen. Tijdens een strakke doorloop met de technici van het theater worden de laatste puntjes op de i gezet van de lichtshows, muziekinstallaties en headsets. In de wandelgangen oefent iedereen nog de laatste pasjes.

De spanning hangt in de lucht terwijl ouders en bezoekers over de rode loper het iconische DeLaMar theater binnenstappen. De voorstelling is uitverkocht, dus het balkon gaat open om de laatste gasten nog te placeren. En dan is het showtime. Erwin Kiene en Duron zijn de hosts van de dag. Levi Heimans (directeur JFSCA) en Touria Meliani (Wethouder Kunst & Cultuur) doen ook een bijdrage.

Achter de schermen is het ondertussen gezellig druk met meer dan 150 deelnemende kinderen. De glinsterende Hollywood lampjes van de make-upspiegels en de concentratie maar bovenal stilte ‘back-stage’ zorgen voor een echte artiestenervaring. Onderweg naar het podium komen de kinderen nog bekende acteurs en actrices van de hit-musical MAMMA MIA! tegen, die de kinderen toi-toi-toi wensen.

“Ik had nooit eerder een hiphop optreden live gezien, maar deze opening van Global was zo gaaf!,” vertelt één van de meiden van de balletschool terwijl ze wacht tot ze op mag. Iedereen geniet: niet alleen van het eigen optreden, maar juist van de andere shows die voorbijkomen. Een mooie mix van verschillende disciplines komt voorbij. Tijdens de pauze genieten de gasten van de kunstwerken van CBK Zuidoost in de foyer.

Tot slot komen alle 150 kinderen samen het podium op om samen met Duron, finalist Junior Songfestival en kinderambassadeur JFSCA, te dansen op ‘Energie’ en ‘Magic’. Ze krijgen heel de zaal mee. Na de voorstelling krijgen we filmpjes doorgestuurd met daarop kinderen die nog vrolijk nazingen en dansen op de liedjes. Iedereen verlaat het theater vol energie en inspiratie!

 

 

Deze benefietvoorstelling is mede mogelijk gemaakt door de SoHo House Foundation.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.