nieuws

29 november 2019

Toproeiers Lisa Scheenaard en Roos de Jong in actie voor kinderen 

De KNRB en roeiers Lisa Scheenaard en Roos de Jong hebben afgelopen zomer, tijdens de World Cup Roeien in Rotterdam, actiegevoerd voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Monique Maks, directeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, nam op 28 november de cheque in ontvangst. 

Lisa Scheenaard vertelt hoe ze op het idee voor de inzameling kwamen. Lisa en Roos, sporters uit het Aegon Nationaal Roei Team, hebben speciaal voor de World Cup Roeien van afgelopen zomer een roeipakje ontworpen. 

“Ik kwam al jaren geleden op het idee omdat ik een roeipakje wat ik toen voor een project kreeg zo on-inspirerend vond,” lacht Lisa. “Later had ik eenzelfde project opgezet en daarvoor heb ik toen een pakje voor ontworpen met een ander meisje, en daar was nationaal en internationaal veel animo voor maar was exclusief voor dit project. Zo kwamen we op het idee om voor deze World Cup weer een pakje te ontwerpen, die juist inclusief was om dan de opbrengst beschikbaar te stellen aan een goed doel. Het werd het Jeugdfonds Sport & Cultuur omdat we het heel belangrijk vinden dat alle kinderen kunnen sporten.” 

Sporten is leuk en gezond
Lisa en Roos vinden het belangrijk dat kinderen kunnen sporten. “Sporten is leuk en gezond,” zegt Lisa. “Er is een directe link tussen armoede en overgewicht. Daarom vinden wij het belangrijk dat juist kinderen die opgroeien in armoede gaan sporten. Ze beleven er plezier aan en doen nieuwe vaardigheden op.” Lisa zelf deed als kind aan atletiek en ontdekte de roeisport tijdens haar studie. “Ik houd van roeien omdat het een buitensport is. Het is heerlijk om buiten bezig te zijn. Bovendien ontwikkel je het hele lichaam. Je werkt ook intensief samen met je teamgenoten. Van roeien word je een allround atleet, zowel fysiek als mentaal.” De toproeiers hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokyo.  

Lisa en Roos hebben 5.000 euro opgehaald met hun actie. Van dat geld kunnen heel wat kinderen lid worden van een sportclub en hun kracht en plezier ontdekken!

Foto: Merijn Soeters.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Last day to pre-order! Order link in bio 📸 By Titus 💪 by @roos.dj and my thumb 😘

Een bericht gedeeld door Lisa Scheenaard (@lischeenaard) opLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.