nieuws

4 december 2023

TeamNL Veiling voor het Jeugdfonds van start!  

Op vrijdag 1 december om 12.00 uur is de TeamNL Veiling voor het Jeugdfonds van start gegaan. Het gaat om de grootste veiling van Nederlandse topsportmemorabilia ooit. Niet eerder zijn zoveel sporters van TeamNL bereid gevonden om een uniek persoonlijk item of een belevenis beschikbaar te stellen. De veiling loopt t/m dinsdag 12 december 23.59 uur. 

Topstukken van onder andere Sifan Hassan, Mathieu van der Poel, Annemiek van Vleuten, Femke Bol, Jetze Plat en vele anderen. Op de veilingpagina van Catawiki kan geboden worden op belevenissen en items uit de recente Nederlandse sportgeschiedenis met bijzondere verhalen.  

Een greep uit de items

  • De WK-kit van tweevoudig olympisch kampioen en Jeugdfonds ambassadeur Sifan Hassan, waarin ze dit jaar op de openingsdag van de WK atletiek de 10.000 meter liep. Terwijl ze dit shirt droeg viel ze in leidende positie met de finish in zicht, waardoor ze een medaille misliep. Later in het toernooi toonde Hassan haar ongekende veerkracht en veelzijdigheid door brons te winnen op de 1500 meter en zilver op de 5000 meter.  
  • Het regenboogpak dat Annemiek van Vleuten (sinds dinsdag Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau) dit jaar droeg in haar allerlaatste Tour de France Femmes. 
  • Jeugdfonds ambassadeur Shanice van de Sanden, die vrijdagavond met de OranjeLeeuwinnen in een volgepakt Wembley tegen Engeland heeft gespeeld, schenkt haar gesigneerde voetbalschoenen.  
  • Femke Bol, meervoudig wereldkampioen, meervoudig Europees kampioen én winnaar van olympisch brons doneert haar gesigneerde startnummer van het EK Indoor 2023.  
  • Chef de mission Pieter van den Hoogenband van TeamNL, drievoudig olympisch kampioen, stelt zijn colbert ter beschikking dat hij droeg tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Tokio 2020. 

Erben Wennemars, Jeugdfonds ambassadeur, is online veilingmeester voor de veiling. Hij benadrukt het belang van sportdeelname voor álle kinderen in Nederland: 

“Door dit initiatief vanuit TeamNL kunnen Nederlandse topsporters kinderen die het echt nodig hebben een steuntje in de rug geven. Ik ben onder de indruk van de bereidwilligheid van onze sporters in Oranje om massaal mee te werken en om zulke aansprekende items beschikbaar te stellen. Ieder kind verdient het om samen met andere kinderen te kunnen sporten, ook als er thuis niet genoeg geld is. Dat het aantal aanvragen voor ondersteuning bij Jeugdfonds Sport & Cultuur blijft stijgen, geeft aan hoe belangrijk het is om aandacht voor dit onderwerp te blijven vragen.”  

Benieuwd naar een sneakpreview van de items? Kijk dan de aflevering van Beau op donderdag 30 november terug. Erben Wennemars en Annemiek van Vleuten zaten aan tafel om de veiling en het Jeugdfonds uitgebreid te bespreken.  

De veiling en alle items kun je hier bekijken. 

               Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.