nieuws

16 augustus 2018

Talentboek haalt miljoen op

In het Olympisch Stadion in Amsterdam hebben 21 talenten uit verschillende takken van sport een bijdrage ontvangen uit het Yvonne van Gennip Talent Fonds, dat hiervoor 25.000 euro beschikbaar heeft gesteld.

Het is de tweede keer dat het fonds tot uitbetalingen is overgegaan. Initiatiefneemster Yvonne van Gennip: “Het is nu ruim een jaar geleden dat het fonds is opgericht en het is gaaf om te zien dat we zoveel talenten hebben kunnen helpen. We hebben nu ook een ANBI-status, zijn vaste beneficiënt van de Vriendenloterij en we werken samen met Jeugdfonds Sport en Cultuur, NOC*NSF en het Ministerie van SZW. We beginnen echt een mooi fundament te bouwen om in de toekomst nog meer sporttalent de kans te geven alles uit hun sportieve carrière te halen!”

De motivatie voor de voormalig olympisch kampioene om sporttalent te ondersteunen is ontstaan doordat ze een scheefgroei constateerde in de financiering van topsport. “De topsport in Nederland zit financieel vreemd in elkaar. Voor talenten in sommige sporten is er helemaal geen geld en voor andere sporten een beetje. Ook moet je eigenlijk al heel goed zijn om voor financiële steun in aanmerking te komen. En dan is het nog steeds geen vetpot.”Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.