nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 15 december 2022

Studenten starten actie voor kinderen in armoede

Door de huidige energieprijzen en inflatie zitten tegenwoordig steeds meer mensen in financieel zwaar weer. December is de maand van gezellige feestdagen en cadeautjes. Helaas zijn er ook een hoop gezinnen in armoede waarvoor de decembermaand een moeilijke periode is. Niet alle kinderen krijgen bijvoorbeeld cadeautjes met sinterklaas of kunnen tijdens kerst genieten van een uitgebreid kerstmaal.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland wilt kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben een kans cadeau geven in december, namelijk de kans om mee te kunnen doen met sport of cultuuractiviteiten. Wat is een mooier cadeau dan een kind de kans geven om mee te kunnen doen?

Geef een kans!

Vier studenten zijn een campagne voor het Jeugdfonds gestart: Geef een kans! Met deze actie willen de studenten zoveel mogelijk geld ophalen, zodat er nog meer kinderen in Zuid-Holland de kans krijgen om te kunnen sporten of cultuur te beoefenen.

Het Jeugdfonds zet zich in om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen aan sport, cultuur en zwemles. Een aanvraag indienen kan eenvoudig via een tussenpersoon, dat kan een leerkracht, buurtsportcoach of professioneel hulpverlener zijn. Zij kunnen voor een kind een aanvraag indienen.

De studenten proberen extra aandacht te creëren voor het doel en donaties op te halen. Er kan via het donatieplatform gedoneerd worden om kinderen en gezinnen te helpen. Met de donaties helpt het Jeugdfonds kinderen door te betalen voor de contributie of het lesgeld.

‘Wij vinden dat ieder kind hier de kans voor moet krijgen.’

Drie studenten van de Haagse Hogeschool en één van het ROC Mondriaan zetten zich in om geld in te zamelen voor kinderen uit gezinnen waar thuis minder geld is. Kevin Wolgen en Solaia Henriquez doen de opleiding Sportkunde, Nina Mendez Rosa doet de HALO en Twan Fako doet Sport & Bewegen.

De vier studenten zijn deze actie gestart, omdat zij vinden dat het belangrijk is dat iedereen een eerlijke kans krijgt. ‘Voor ons is deelnemen aan sport- of cultuuractiviteiten erg belangrijk, omdat wij hier onze sociale contacten uit halen en tegelijkertijd gezond bezig zijn. Wij vinden dat ieder kind hier de kans voor moet krijgen.’

Hoe kunt u helpen?

Per €250,- die wordt opgehaald kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland één kind mee laten doen met sport of cultuuractiviteiten. Helpt u ook mee? U kunt hier uw bijdrage leveren.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.