nieuws

24 september 2020

Sjors Sportief & Creatief vinden ook dat álle kinderen mee mogen doen! 

Elk jaar ontvangen zo’n 500.000 basisschoolkinderen verdeeld over 122 gemeenten het Sjors Sportief & Sjors Creatief boekje. Dit boekje geeft basisschoolkinderen de mogelijkheid om gratis kennis tmaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten in de regio, zonder meteen lid te hoeven worden. Hierdoor kunnen zij zich oriënteren op sportieve en culturele activiteiten en zo spelenderwijs hun interesses en talenten ontdekken.

Sjors vindt dat alle kinderen mee moeten kunnen doen! Ook kinderen die opgroeien in gezinnen met geldzorgen, daarom nemen zij kosteloos een advertentie van ons fonds mee in alle boekjes. SupertofTijdens het online inschrijven worde ouders via een pop-up gewezen op ons fonds als wordt aangegeven dat het kind vanwege financiële redenen niet kan deelnemen. De ouder wordt dan direct gewezen op de mogelijkheden en gestimuleerd hier een beroep op te doen.

Kinderen kunnen zich het hele schooljaar voor activiteiten inschrijven. De mascotte Sjors stimuleert op speelse wijze alle kinderen om kennis te maken met diverse activiteiten binnen de gemeente.  

Kent jouw gemeente nog geen Sjors? Kijk voor meer informatie op: www.sjorssportief.nl. Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.