nieuws

31 oktober 2022

Samenwerking Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation en het Jeugdfonds Sport & Cultuur werken samen. Zo kunnen we ook kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking helpen die opgroeien in een gezin met geldzorgen. Ook voor deze kinderen en jongeren kunnen wij dan de contributie van de sportclub betalen.

Esther Vergeer: “De samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur is een mooie, nieuwe extra stap om kinderen met een beperking of chronische ziekte te laten sporten. Samen zorgen we ervoor dat echt álle drempels verdwijnen. Wij zorgen voor een leuke passende sport bij een vereniging in de buurt en het Jeugdfonds neemt de eventuele financiële zorgen weg.”

De aanvraag wordt gedaan door Relatiemanagers Kind & Sport van de Esther Vergeer Foundation. Zij fungeren als intermediair van het Jeugdfonds voor gezinnen met geldzorgen en doen samen met hen een aanvraag.

Over de Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation maakt sporten voor kinderen met een lichamelijke beperking bij een reguliere sportvereniging mogelijk. Daardoor leren ze om te gaan met hun beperking, groeit hun zelfvertrouwen en staan ze sterker in de maatschappij.

Dankzij de Esther Vergeer Foundation Sportpoli’s in 7 Academische Kinderziekenhuizen zien zij kinderen door het hele land. De Esther Vergeer Foundation bemiddelt kinderen/jongeren met een lichamelijke beperking (wel of niet rolstoelgebonden) of chronische ziekte tussen de 6 en 21 jaar oud.

www.esthervergeerfoundation.nlLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.