nieuws

14 februari 2020

Ruim €18.000 opgehaald bij NGF Familietoernooi

Ook dit jaar weer hebben wij van de deelnemers van het jaarlijkse familietoernooi van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, het NGF Familietoernooi, een mooie cheque mogen ontvangen. Ambassadeur Marianne Vos nam de cheque namens Jeugdfonds Sport & Cultuur in ontvangst. Dit jaar was de opbrengst € 18.726,10. Met dit bedrag kunnen weer 75 kinderen deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten.

Marianne Vos: “Al van jongs af aan is sporten mijn lust en mijn leven, ik zou niet zonder willen en kunnen. Voor mij is het altijd mogelijk geweest om de sporten te doen die ik graag wilde, maar uiteraard is dit niet altijd vanzelfsprekend. Sport bindt, motiveert en stimuleert, ik zie het als een essentiële pijler in de ontwikkeling van een kind, zowel op fysiek als op persoonlijk vlak. Ik ben als ambassadeur dan ook dolblij met de bijdrage van de NGF en wil alle deelnemers aan het NGF Familietoernooi enorm bedanken.”

Ik ben dolblij met deze bijdrage. Zo kunnen nog meer kinderen sporten.

Alle kinderen moeten kunnen sporten

Sinds begin 2016 is het fonds gekoppeld aan het jaarlijks terugkerende toernooi en ook in 2020 komt de opbrengst weer ten goede van kinderen die opgroeien in armoede. De NGF helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur om zoveel mogelijk kinderen de kans te bieden om te kunnen doen wat belangrijk voor hen is, ook binnen de golfsport. Dankzij de opbrengst van het NGF Familietoernooi kunnen nog meer kinderen meedoen!Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.