nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 1 maart 2023

Ruim 3.000 kinderen geholpen in 2022 door Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân

Ieder kind moet kunnen meedoen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân helpt!

Wij zijn het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân. In heel Fryslân helpen we gezinnen die geldzorgen hebben. Ieder kind moet en mag meedoen. Daar maken we ons elke dag sterk voor! Dit doen we samen met sport-  en cultuurclubs, leerkrachten, buurtsportcoaches, vrijwilligers, ambassadeurs, Leergeld en vele anderen in het hele land.

In 2022 konden via het Jeugdfonds Sport & Cultuur 3.036 kinderen in Friesland meedoen aan sport en / of cultuur. Elk kind dat we dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân helpen telt mee. Meedoen is ook van groot belang voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en de sociale emotionele ontwikkeling. Dat gun je toch ieder kind?

Door particuliere giften en de goede samenwerking met gemeenten, sponsoren, Leergeld en andere betrokken organisaties kunnen wij de kosten voor deelname aan een sport- of cultuurclub voor deze kinderen betalen. Ieder jaar opnieuw, net zolang als dat echt nodig is. We spreken graag, namens alle kinderen, die nu ook kunnen meedoen, onze oprechte dank uit aan iedereen die ons helpt om dit doel te bereiken. Fijn dat jullie er zijn!

Via de volgende link vindt u onze resultaten in de factsheet over het jaar 2022:Factsheet Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland 2022

Samen komen we verder!

Zet u zich ook dit jaar weer in om nog meer kinderen te bereiken die een beroep kunnen doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur?Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.