nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel pagina

Overijssel | 15 maart 2021

Rotary Ommen – Dedemsvaart overhandigt € 3000 aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel

24 februari 2021, 14:02

Ommen – Tijdens de wekelijks online bijeenkomst van Rotary Ommen – Dedemsvaart is maandagavond een cheque van 3.000 euro overhandigd aan Robbert Bonsink en Hans Kraaijenhof, beiden bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel.

Leden van de Rotary Ommen – Dedemsvaart tijdens de online bijeenkomst. Foto: Rotary Ommen – Dedemsvaart

 

 

 

 

 

“We zijn ontzettend blij met dit bedrag”, vertelt Robbert Bonsink namens het Jeugdfonds. “Want helaas is onze stichting nog broodnodig. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. We weten allemaal dat het  enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. Ze maken nieuwe vrienden, doen vaardigheden op, hebben plezier en krijgen meer zelfvertrouwen. Met dit bedrag kunnen minimaal 12 kinderen weer een jaar lang sporten.”

Ook de Rotaryclub is enthousiast over deze actie. “Onze club organiseert met regelmaat acties ten bate van het goede doel”, licht Erik Vogt toe. “Zo verkopen we jaarlijks in november en december heerlijke wijn aan ons netwerk. Voor deze actie kiezen we jaarlijks een goed doel dat een link heeft met onze eigen regio. Dit jaar hebben we dus gekozen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met het Jeugdfonds is afgesproken dat de bijdrage ten goede komt aan projecten en deelnemers in onze eigen regio, dus dan praten we over het gebied Dalfsen, Nieuwleusen, Dedemsvaart en Ommen. Het aantal aanvragen bij het fonds zal door Corona alleen maar toenemen. Dus dan is het mooi dat wij hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren.”

bron Ommenaar.nlLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.