nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 12 oktober 2021

Wereldkampioen straatvoetbal Nasser El Jackson op basisschool OBS de Singel

In september hebben alle basisscholen in Schiedam een informatiepakket ontvangen over het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hiermee loten ze automatisch mee met een meet en greet met de wereldkampioen straatvoetbal. De kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Singel konden hun geluk niet op. Zij kregen de kans om tweevoudig wereldkampioen groundmoves (straatvoetbal) Nasser El Jackson van Panna Knock Out te ontmoeten.

De Tilburger is weliswaar wereldberoemd geworden door zijn onnavolgbare trucs met de bal, maar wil meer bereiken dan dat. De straatvoetballer is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen die in armoede opgroeien. Die gezinnen kunnen de kosten voor de hobby’s en passies van hun kroost niet of nauwelijks bekostigen.

Inspireren

El Jackson zelf is blij dat hij dit kan doen. Hij leerde het voetbal vanzelfsprekend op straat en heeft er nu zijn missie van gemaakt om kinderen uit te dagen en te inspireren, met de bal als gereedschap. Dat hij tweevoudig wereldkampioen is, doet dan niet ter zake. ,,Ik wil niet zo gezien worden. Wat ik nu doe, vind ik veel belangrijker. Ik wil kinderen laten genieten en met sport en cultuur inspireren.’

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur

Nog niet alle ouders met een laag inkomen zijn op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De gemeente, het Jeugdfonds en Stroomopwaarts willen daar graag verandering in brengen. Is er thuis geen geld voor de sport of cultuurlessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen.

Klik hier voor meer informatie. 

Op de website van Stroomopwaarts www.stroomopwaarts.nl/kinderen staat meer informatie over de overige kind regelingen.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.