Een hartverwarmende Decemberactie

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne pagina

Hengelo-Borne | 15 maart 2022

Mixed LIONS Hengelo overhandigt cheque aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo Borne

Hengelo – Dat gebeurde maandagavond 14 maart j.l. tijdens een bijeenkomst van de lions in Hotel ’t Lansink in Hengelo. Charlotte Kroezen (20 jr.), de gloednieuwe jeugdambassadeur van het fonds, nam de cheque in ontvangst van lionslid EvertJan Hubertse in aanwezigheid van Rob Weber, bestuurslid van het jeugdfonds.

Een hartverwarmende Decemberactie

De Lions zamelden 1500,- euro in met de traditionele verkoop van chocoladeletters en (kerst)kransen. Alles ambachtelijk en handgemaakt door banketbakkerij Gustaf. Ditmaal was het doel Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo Borne. Dit fonds stelt zich ten doel om kinderen van minder draagkrachtige ouders te ondersteunen. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Dat is de afgelopen coronatijd extra duidelijk geworden. 1 op de 12 kinderen leeft in armoede.

Gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum (bijstand +20%) kunnen een beroep doen op het jeugdfonds.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo Borne is volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies waarmee de contributies, lesgelden en evt. sportkleding, schoenen of de huur van een instrument betaald worden. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Dankzij het fonds kunnen kinderen tot 18 jaar tóch meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

De Financial Times heeft ooit de Lionsorganisatie betiteld als ‘Best NGO in the world’.

LIONS is de grootste Service-organisatie ter wereld! Zo’n 1,4 miljoen leden zetten zich al meer dan 100 jaar belangeloos in. Alle bedragen die worden ingezameld gaan voor 100% naar het bestemde doel.

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.