nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland pagina

Friesland | 19 februari 2024

Meer dan 3.200 kinderen geholpen in 2023 door Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân

Ieder kind moet kunnen meedoen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân helpt!

In heel Fryslân helpen we gezinnen die geldzorgen hebben. Ieder kind moet en mag meedoen. Daar maken we ons elke dag sterk voor! Dit doen we samen met sport-  en cultuurclubs, leerkrachten, buurtsportcoaches, vrijwilligers, ambassadeurs, Leergeld en vele anderen in het hele land.

In 2023 vonden 3.211 kinderen en jongeren via het Jeugdfonds de weg naar de voetbalclub, dansschool, judoles, muziekles en kickboksschool. Armoede is in ons welvarende land een structureel en hardnekkig probleem. Volgens het CPB groeide in 2023 6,2% van de kinderen op in armoede. Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen in iedere klas.

Om deze kinderen te helpen werken we samen met honderden intermediairs die betrokken zijn bij gezinnen met geldzorgen. Zij signaleren of een gezin onze hulp kan gebruiken, gaan in gesprek en kunnen een aanvraag bij ons doen. Ook steeds meer ouders vinden zelf de weg naar onze hulp. Elk kind dat we dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân helpen telt mee. Meedoen is ook van groot belang voor het ontwikkelen van een gezonde leefstijl en de sociale emotionele ontwikkeling. Dat gun je toch ieder kind?

Door particuliere giften en de goede samenwerking met gemeenten, sponsoren, Leergeld en andere betrokken organisaties kunnen wij de kosten voor deelname aan een sport- of cultuurclub voor deze kinderen betalen. Ieder jaar opnieuw, net zolang als dat echt nodig is. We spreken graag, namens alle kinderen, die nu ook kunnen meedoen, onze oprechte dank uit aan iedereen die ons helpt om dit doel te bereiken. Fijn dat jullie er zijn!

Hieronder vind je onze resultaten in de factsheet over het jaar 2023.
Factsheet Jeugdfonds Sport & Cultuur Fryslân 2023

Samen komen we verder!

Zet u zich ook dit jaar weer in om nog meer kinderen te bereiken die een beroep kunnen doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Er zijn diverse mogelijkheden voor. Neem hiervoor contact op met Jeugdfonds Sport & Cultuur in Friesland via

E-mail: friesland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 0513 – 630 666Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.