nieuws

18 mei 2020

Mag ik straks ook weer meedoen?

Als gevolg van de coronacrisis raken steeds meer gezinnen in de financiële problemen. Daardoor kunnen ouders de sportclubs en cultuurlessen van hun kinderen niet meer betalen. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Met de campagne ‘Mag ik straks ook weer meedoen?’ laten we deze gezinnen weten dat ze een beroep op ons kunnen doen. Meer kinderen kunnen straks niet meer meedoen.

Het belang van bijvoorbeeld naar de voetbalclub of streetdanceles gaan, is de afgelopen weken extra duidelijk geworden. Maar zelfs nu de sportvelden weer open gaan, is meedoen niet voor ieder kind vanzelfsprekend.

In Nederland groeien ruim 272.000 kinderen op in armoede (bron: SCP). Dat zijn twee (2!) kinderen in iedere schoolklas. Zij krijgen niet de kansen die voor leeftijdgenootjes vanzelfsprekend zijn. We vrezen dat het aantal arme gezinnen door de coronacrisis alleen maar zullen toenemen.

Laat kinderen niet de dupe worden van coronacrisis en zorg dat ze kunnen blijven sporten en bewegen.

Directeur Monique Maks: “Voor een rijk land als Nederland leven er al jaren veel te veel kinderen en jongeren in armere gezinnen. Nu veel bedrijven bezuinigen en omvallen, zal de werkloosheid en daarmee ook de armoede in ons land alleen maar toenemen. Kinderen mogen daar niet de dupe van worden en daarom roepen wij gezinnen op om zich bij ons te melden. We moeten sport en cultuur mogelijk blijven maken voor deze kinderen”.

Fysieke, mentale en sociale voordelen

Op de sportvelden of in de dans- of muziekschool ontdekken kinderen wat ze leuk vinden, maken ze nieuwe vrienden en doen ze waardevolle vaardigheden op. Gezinnen met een laag inkomen, kunnen de contributie en lessen niet meer betalen. Als gevolg van deze crisis komen meer gezinnen in de problemen denkt Maks: De realiteit is dat kinderen en jongeren die wekelijks naar de voetbalclub, dansschool of judovereniging gingen, in het nieuwe seizoen langs de zijlijn staan omdat hun ouders de contributie of het lesgeld niet meer kunnen betalen. Dat kan en mag niet zo zijn. Daarom starten we deze campagne. Wij willen laten zien dat we er voor armere gezinnen zijn. Ook nu.”

‘Mag ik straks ook weer meedoen?’

Samen met onze ambassadeurs – waaronder Shanice van de Sanden, Sanne Hans (Miss Montreal), Marianne Vos, Erben Wennemars, Sanne Wevers en Brigitte Heitzer – roepen we vanaf vandaag gezinnen op om zich te melden voor hulp via magikweermeedoen.nl.Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.