nieuws

15 februari 2021

Kenniscafé Online ‘Kan ik Meedoen?’

Samen met Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseren we op donderdag 25 maart 2021 van 14.30 tot 17.00 uur het online Kenniscafé: ‘Kan ik meedoen?’. Iedere jongere die wil sporten of bewegen, kan dat doen in Nederland. Of ligt het niet zo simpel? Jongeren die arm opgroeien sporten wekelijks minder, zijn minder vaak lid van sportverenigingen en nemen minder vaak deel aan georganiseerde sportactiviteiten dan kinderen uit meer welvarende gezinnen. Nagenoeg alle gemeenten hebben een armoederegeling om deel te kunnen nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Maar waarom doen veel jongeren dan geen aanvraag voor ondersteuning?

Onderzoek

Labyrinth Onderzoek & Advies heeft een onderzoek uitgevoerd onder jongeren die arm opgroeien en die niet deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten. De uitkomsten geven inzicht in de belemmeringen en behoeften van deze jongeren en waarom ze maar beperkt gebruik maken van (gemeentelijke) regelingen. De uitkomsten van het onderzoek ‘Kan ik Meedoen? Sport en bewegen voor iedere jongere’ worden tijdens het Kenniscafé gepresenteerd.

Sprekers en programma

Dagvoorzitter Yasmina Aboutaleb opent het Kenniscafé. Er is muzikale begeleiding van singer-songwriter Jeremy Olivier. De middag wordt afgesloten met de reflectie van journalist/columnist Sheila Sitalsing. Sprekers tijdens het Kenniscafé zijn onder andere:

  • Monique Maks, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur
  • Melvin Kolf en verschillende begeleiders en jongeren van Presikhaaf University
  • Laura Butselaar, specialist Jeugd Kenniscentrum Sport & Bewegen
  • Onderzoeker Labyrinth Onderzoek & Advies
  • Beleidsmedewerker sport Gemeente Den Haag

Voor wie?

Als beleidsmedewerker sport, armoede of sociaal domein en als uitvoerder van sport- of armoedebeleid kun je bij dit Kenniscafé veel kennis en inspiratie opdoen. Uiteraard is iedereen met interesse voor dit thema van harte uitgenodigd om online deel te nemen aan het Kenniscafé. Toegang tot het online Kenniscafé is gratis >>

Lees meer en meld je aan Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.