Kansen voor alle Kinderen verder als Sam&

Kansen voor alle Kinderen, het samenwerkingsverband tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Leergeld Nederland, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp, gaat verder onder de naam ‘Sam&’. Op woensdag 6 juni is het nieuwe online platform gelanceerd in De Balie in Amsterdam. 

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede, dat zijn gemiddeld 3 kinderen per klas. Het is enorm belangrijk dat elk kind de kans krijgt mee te doen met leeftijdsgenoten. Daarom bieden we als vier organisaties voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, educatie, het vieren van de verjaardag, recreatie en meer.

Raad van Kinderen

Sam& vroeg aan de Raad van Kinderen in Groningen wat zij belangrijk vinden voor kinderen: sporten, een verjaardag vieren, een fiets en af en toe een is uitje belangrijk voor alle kinderen. Myrthe: ‘Sam& is een toffe naam, want alleen samen kunnen we kinderen in armoede helpen’. Tijdens de Raad van Kinderen Awardshow roepen de kinderen iedereen op om zich in te zetten en armoede bespreekbaar te maken. Want: “Het voelt gewoon super om iets goeds te doen voor een ander!”.Meer nieuws

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...