nieuws

7 juni 2018

Kansen voor alle Kinderen verder als Sam&

Kansen voor alle Kinderen, het samenwerkingsverband tussen het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Leergeld Nederland, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp, gaat verder onder de naam ‘Sam&’. Op woensdag 6 juni is het nieuwe online platform gelanceerd in De Balie in Amsterdam. 

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede, dat zijn gemiddeld 3 kinderen per klas. Het is enorm belangrijk dat elk kind de kans krijgt mee te doen met leeftijdsgenoten. Daarom bieden we als vier organisaties voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, educatie, het vieren van de verjaardag, recreatie en meer.

Raad van Kinderen

Sam& vroeg aan de Raad van Kinderen in Groningen wat zij belangrijk vinden voor kinderen: sporten, een verjaardag vieren, een fiets en af en toe een is uitje belangrijk voor alle kinderen. Myrthe: ‘Sam& is een toffe naam, want alleen samen kunnen we kinderen in armoede helpen’. Tijdens de Raad van Kinderen Awardshow roepen de kinderen iedereen op om zich in te zetten en armoede bespreekbaar te maken. Want: “Het voelt gewoon super om iets goeds te doen voor een ander!”.Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.