nieuws

17 juni 2021

Just Entertainment steunt het Jeugdfonds

De afgelopen 5 jaar bracht Just Entertainment een groot aantal films in de Nederlandse en Belgische bioscopen die meer dan 10 miljoen liefhebbers naar de zalen bracht, waaronder kinder- en familiefilms als Buurman & Buurman, De wraak van de Ninja en Brugklas: De tijd van m’n leven. Just Entertainment steunt het Jeugdfonds om het mogelijk te maken dat elk kind de kans krijgt om mee te doen aan culturele activiteiten als acteren, presenteren, theater, dans en musical. Ook kinderen uit gezinnen waar de ouders de lessen niet kunnen betalen.

Afdracht per verkocht bioscoopkaartje

Dit doen zij door per verkocht kaartje van de voorpremières van de film De Kameleon aan de ketting één euro af te dragen aan ons fonds. Deze film gaat vanaf woensdag 30 juni 2021 in première in de 10 steden: Apeldoorn, Amersfoort, Amsterdam, Drachten, Ede, Groningen, Hoogeveen, Rotterdam, Schiedam, Tilburg en Zeist.

Naast de financiële bijdrage ontvangen wij per voorpremière een aantal kaarten om weg te geven én wordt tijdens de voorpremières een Jeugdfonds video in de bioscoop getoond. De samenwerking loopt in ieder geval tot en met eind 2021, waarbij Just Entertainment rond de films Berend Botje en De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje opnieuw ons fonds financieel ondersteunt.

Monique Maks, directeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur: “Blij met de mooie samenwerking. Leuk dat kinderen via Just Entertainment de mogelijkheid krijgen om toffe films te zien in de bioscopen en zo de waarde van acteren, toneelspelen en presenteren delen. Door acteren, improviseren en presenteren ontwikkelen kinderen in samenwerking, expressie, taal en creativiteit. Heel belangrijk, juist voor kinderen waar de thuissituatie lastiger is.”

Just Entertainment: “Wij zijn heel blij met de langdurige en mooie samenwerking die wij met het Jeugdfonds zijn gestart. Films maken doen wij voor iedereen en wij gunnen het elk kind om zich te ontwikkelen en te genieten van de leukste films. Het is heel fijn om door middel van deze samenwerking alle kinderen in Nederland een gelijke kans te bieden en het fonds te ondersteunen in het geweldige doel dat zij hebben.”Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.