nieuws

28 januari 2020

Team Jumbo-Visma omarmt Jeugdfonds Sport & Cultuur als goede doel

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is het goede doel van Team Jumbo-Visma, de gecombineerde wieler- en schaatsploeg. De gezamenlijke ambitie is om zoveel mogelijk kinderen die opgroeien in een gezin met weinig geld de kans te bieden om te kunnen sporten. Ook hopen beide partijen dat als gevolg van de samenwerking, kinderen en jongeren kennismaken met de wieler- en of schaatssport: sporten die niet vanzelfsprekend zijn voor kinderen uit gezinnen die weinig geld te besteden hebben.

“Door te sporten kunnen kinderen zich fysiek, sociaal en mentaal ontwikkelen. Juist voor deze kinderen is dat zo belangrijk,” aldus Monique Maks, directeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur. “Ze komen vaak uit gezinnen waar meerdere problemen zijn. Via sport leren ze skills waar ze de rest van hun leven iets aan hebben.” 

Team Jumbo-Visma zet met de opzet van de ‘Team Jumbo-Visma Academy’ in op sportstimulering en talentontwikkeling van de Nederlandse jeugd. Zo maakt Team Jumbo-Visma jeugd al enthousiast voor de wielersport door het geven van clinics op scholen in Nederland. “Als een jongere enthousiast is na onze clinic en graag lid wil worden van een lokale wielervereniging maar de contributie of het materiaal is een probleem, dan kan Jeugdfonds Sport & Cultuur een bijdrage leveren. Zo borgen we dat ieder kind zijn of haar weg zonder problemen kan voortzetten binnen deze sport”, aldus Richard Plugge, CEO van Team Jumbo-Visma. 

Koers mee!

Via het gezamenlijke actieplatform van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Team Jumbo-Visma, koersmee.nl, kunnen ook bedrijven en particulieren bijdragen aan sportkansen voor kinderen en jongeren.

Koers mee!Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.