Alle kinderen laten meedoen

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg pagina

Limburg | 18 maart 2024

Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg wil in jubileumjaar alle Limburgse kinderen laten meedoen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg bestaat in 2024 twintig jaar. Dat er in Nederland een organisatie is die kinderen in armoede helpt om sport- en cultuuractiviteiten te kunnen doen, is iets om bij stil te staan. Maar dat er nog steeds duizenden Limburgse gezinnen zijn met te weinig geld om hun kinderen te leren zwemmen of laten kennismaken met een muziekinstrument, is een rauwe realiteit die ons vooral strijdbaar maakt.

Meedoen

Want het aantal kinderen dat in Nederland opgroeit in armoede stijgt nog steeds. Eenoudergezinnen met thuiswonende minderjarige kinderen lopen zelfs het hoogste risico op armoede. Om daar tegenwicht aan te bieden staat het jubileumjaar van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg volledig in het teken van ‘meedoen’.

Elk jaar zorgen we ervoor dat meer dan 7.000 kinderen meedoen aan sport- en cultuuractiviteiten, zodat ze bijvoorbeeld dat zwemdiploma kunnen halen. Het fonds betaalt dan het lidmaatschap van een vereniging, de benodigde sportkleding, attributen of instrumenten die het kind nodig heeft.

Stille armoede

Maar aan de andere kant weten we dat er nog steeds zeker 7.000 Limburgse kinderen zijn die we niet weten te bereiken. Kinderen uit gezinnen waar tijdelijk of structureel te weinig geld is, die in stille armoede leven, vluchteling zijn. Die kunnen we niet alleen helpen. Daarom vragen we zo veel mogelijk mensen in Limburg om met ons mee te doen.

Samen met onze partners gaan we ons dit jubileumjaar nog eens extra inzetten om die 7.000 kinderen een helpende hand te bieden. Zodat ook zij kunnen meedoen met hun leeftijdsgenootjes, ongeacht de financiële thuissituatie. Wil jij met ons meedoen, start dan een actie op Kom in Actie en help ons om alle Limburgse kinderen laten meedoen!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.