nieuws

1 juli 2024

Jeugdfonds ontvangt mooie cheque van De Kunstweken in het Mondriaanhuis

We hebben een prachtige donatie van maar liefst 32.000 euro van onze partner De Kunstweken ontvangen. De cheque-uitreiking vond plaats in het Mondriaanhuis in Amersfoort, een perfecte plek, omdat Piet Mondriaan één van de acht kunstenaars is die een hoofdrol vervullen in dit kunstproject voor kinderen.

De Kunstweken steunt het Jeugdfonds al jaren. Met een gratis project Beeldend Vormen voor de basisschool maakt De Kunstweken van ieder kind een echte kunstenaar. Leerlingen verdiepen zich in het leven en werk van een beroemd artiest en worden vervolgens uitgedaagd zelf ook een kunstwerk te maken.  Dit komt te hangen in een persoonlijk online museum, waar familie en vrienden het kunnen bewonderen en er een leuk aandenken van kunnen bestellen.

Meer kinderen lid van een club

Van elke bestelling doneert De Kunstweken een vast deel aan het Jeugdfonds. Zo draagt het project bij aan de creatieve ontwikkeling van kinderen binnen én buiten school. Met de fantastische bijdrage van 32.000 euro kunnen we voor zo’n 100 kinderen het lidmaatschap of de contributie van een club betalen. Paul van Roessel van De Kunstweken zegt hierover: “Het Jeugdfonds wil alle kinderen een kans geven mee te doen en daar maakt ook De Kunstweken zich graag sterk voor.”

Over het Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis, ooit het geboortehuis van Piet Mondriaan en nu een prachtig museum waar bezoekers kunnen leren over deze wereldberoemde kunstenaar, bood een warm welkom aan voor deze cheque-uitreiking. Mondriaan bracht hier zijn jeugd door en zette er de eerste stappen in zijn artistieke ontwikkeling. Net als de kinderen die nu meedoen aan De Kunstweken, zijn kunst ontdekken en geprikkeld raken om ook creatief aan de slag te gaan!

Via deze weg willen we De Kunstweken hartelijk bedanken voor deze gulle donatie, en het Mondriaanhuis voor het warme welkom en het mooie bezoek!

Foto’s: Sharieta BerghuisLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.