nieuws

29 maart 2021

Jeugdfonds goede doel campagne KNVB, Oranje & Snelle

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is het goede doel van de unieke samenwerking tussen KNVB, Oranje en rapper Snelle. De nieuwe single ‘Limonade’ van Snelle is een ode aan het amateurvoetbal en laat kleine jongens en meisjes zien die dromen over voetbal en hun helden in Oranje.

Dankzij de medewerking van bondscoaches Frank de Boer en Sarina Wiegman en vier internationals van het Nederlands elftal is het voor het eerst dat Oranje meewerkt aan een officiële muziekvideo.

Grootste sport van Nederland

Vriendjes maken, plezier hebben en leren voetballen. Wekelijks staan duizenden kinderen op het voetbalveld. Toch is dit helaas niet voor elk kind vanzelfsprekend. In veel gezinnen is niet genoeg geld, door de coronacrisis zijn dat er steeds meer. Daardoor kunnen jongens en meisjes die graag willen voetballen, geen lid van een club worden. Daarom doneren Snelle, het Nederlands elftal en de KNVB een bijdrage aan ons fonds om alle kinderen de kans te geven lid te worden van een voetbalclub. In 2020 hebben we voor ruim 21.500 kinderen en jongeren het lidmaatschap van de voetbalclub kunnen betalen.

Ontdek voetbal!

Wij zijn heel blij met deze mooie bijdrage en campagne en hopen dat we op deze manier veel kinderen de kans kunnen geven toch mee te doen. Ontdek voetbal op een Oranjefestival in de buurt. Tijdens het Oranjefestival worden er van april tot en met juni allerlei spellen en activiteiten georganiseerd en kunnen kinderen voetballen als Oranje! Iedereen is welkom, dus ook kinderen die nog geen lid zijn van een voetbalclub. Wil het kind daarna graag op voetbal, maar is er thuis geen geld? Wij helpen! Lees meer:

Op voetbal met hulp van het Jeugdfonds

Lees hier wat je als voetbalclub kunt doen!Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.