nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland pagina

Noord-Holland | 27 maart 2024

Jaaroverzicht Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland 2023

In 2023 vonden 4798 kinderen en jongeren via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland de weg naar de voetbalclub, dansschool, zwemles, judoles, muziekles en kickboksschool.

Armoede is in ons welvarende land een structureel en hardnekkig probleem. Volgens het CPB groeide in 2023 6,2% van de kinderen op in armoede. Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen in iedere klas.

Om deze kinderen te helpen werken we in de provincie Noord-Holland samen met zo’n 950 professionals (waaronder leerkrachten, schuldhulpverleners en buurtsportcoaches) die betrokken zijn bij gezinnen met geldzorgen. Zij signaleren of een gezin onze hulp kan gebruiken, gaan in gesprek en kunnen een aanvraag bij ons doen. Ook steeds meer ouders vinden zelf de weg naar onze hulp.

De wijk in

In hun eigen wijk hebben meer dan 300 kinderen en jongeren in de provincie Noord-Holland meegedaan met één van onze projecten. Ze hebben kennisgemaakt met cultuur via Cultuur@CruyffCourts en/of oefenden hun voetbal skills tijdens Panna Knock Out.

Sportkleding en dansschoenen

Ook zijn er 2.151 waardebonnen aan gezinnen verstrekt voor de benodigde spullen voor de club. Bijvoorbeeld voor een judopak, balletschoenen of de huur van een muziekinstrument.

In actie!

Velen kwamen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland in actie en deden een donatie aan ons fonds. Dank aan alle actiestarters en donateurs voor deze mooie bijdragen waardoor we nóg meer kinderen kunnen helpen.

Activiteiten top-5

Van hiphop tot harp, van korfbal tot karate. Er zijn veel clubs om uit te kiezen. Onderstaande activiteiten werden in de provincie Noord-Holland het meest gekozen:

  1. Voetbal ⚽
  2. Zwemles 🏊
  3. Dansles 🩰
  4. Kickboksen/thaiboksen 🥊
  5. Gymnastiek/turnen 🤸


Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.