nieuws

20 januari 2020

Vier lokale fondsen samen verder in 2020

Goed nieuws! Ook in 2020 gaat er een aantal lokale fondsen met voorheen alleen sport of alleen cultuur in het pakket, samen verder als Jeugdfonds Sport & Cultuur. Een logische stap die gezet wordt door de fondsen in Rotterdam, Arnhem, Utrecht, Breda en Groningen.

“Deze fusie een logische stap”, zegt bestuurslid Peter van Linschoten van Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen. “Voor kinderen en jongeren die opgroeien in armere gezinnen, maakt het niet uit of zij zich kunnen uitleven tijdens voetbal, judo, gitaar spelen of streetdance. Het belangrijkste is dat ze mee kunnen doen met sociale activiteiten. Dat ze de kans krijgen zich te ontwikkelen en hun leefwereld te vergroten.” Lees meer over de fusie in Groningen in het Dagblad van het Noorden.

Ook coördinator Iebèl Vlieg van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam is enthousiast over de fusie: “Het is best een klus, maar het is natuurlijk fantastisch dat we ouders nu sport en cultuur vanaf één plek kunnen aanbieden.”

Bekijk ook de pagina’s van: Jeugdfonds Sport & Cultuur Arnhem, Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht en Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda.

 Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.