nieuws

29 maart 2019

Feestelijke uitreiking dubbeldekkerkat-tattoo aan Emiel en zijn klas

Op vrijdag 28 maart 2019 was de feestelijke uitreiking van de spiksplinternieuwe dubbeldekkerkat – tattoo aan Emiel en zijn klas (groep 6 van meester Bart) op CBS Het Startblok in Harderwijk. Emiel werd door zijn klasgenoten volgeplakt met zijn eigen ontwerp!

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur organiseert elk jaar een stoepkrijtwedstrijd om aandacht te vragen voor kinderen die niet mee kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. Kinderen gaan op pleinen en straten aan de slag om een plaktattoodier te ontwerpen. In 2018 hebben bijna 800 kinderen zich op straat uitgeleefd. Uit alle ontwerpen is de dubbeldekkerkat van Emiel (8) uit Harderwijk gekozen tot winnaar van 2018. De klas van Emiel verrasten ons bovendien met een sponsorloop waarmee bijna 250 euro voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur werd opgehaald!

Ontwerp je eigen dier
In 2018 zijn bij diverse evenementen en musea in het hele land stoepkrijtwedstrijden georganiseerd en hebben kinderen allerlei dieren ontworpen. Van alle tekeningen zijn foto’s gemaakt en op Facebook gezet. Het aantal likes en een deskundige jury (grafisch ontwerper Ruben Steeman, directeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Monique Maks en kunstenares en ambassadeur Judith Osborn) kozen na rijp beraad uiteindelijk de winnaar. Dit jaar is dat dus Emiel uit Harderwijk. Van harte, Emiel!Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.