nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught pagina

‘s-Hertogenbosch & Vught | 16 november 2023

FC Den Bosch: ieder kind heeft recht op sport

FC Den Bosch: ieder kind heeft recht op een sportvereniging

De wedstrijd FC Den Bosch-Telstar van vrijdag aanstaande staat in het teken van het recht van ieder kind op sport. In de rust zal er een voetbalshow worden gegeven door team-EL Jackson met zes jeugdspelers. In de line-up voor aanvang van de wedstrijd lopen twee teams met jeugdvoetballers van Bossche amateurvoetbalverenigingen samen op met de spelers van FC Den Bosch en Telstar.

Aanleiding is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (UN). Kinderen hebben allerlei rechten, zoals het recht op gezondheid, veiligheid en onderwijs. Ook sport en bewegen is een kinderrecht.

In ‘s-Hertogenbosch groeien 2.700 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar op in een gezin met een laag besteedbaar inkomen. Deze kinderen kunnen geen lid worden van een sportvereniging. Ze missen allerlei ervaringen die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Ieder kind heeft recht op sport en moet lid kunnen worden van een sportvereniging. De FC Den Bosch Foundation komt samen met de club en het Jeugdfonds Sport & Cultuur op voor dit recht.

FC Den Bosch heeft jeugdspelers van de amateurvoetbalverenigingen in de gemeente ’s-Hertogenbosch en omgeving uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen. Zij krijgen een plaats op het maatschappelijk vak in Stadion De Vliert.

Ook zijn maatschappelijke relaties uit de gemeente Den Bosch uitgenodigd waaronder betrokkenen uit het sociaal domein, voorzitters van amateurvoetbalverenigingen en wethouder Marianne van der Sloot.

De organisatie van het event is in handen van de FC Den Bosch Foundation.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur ‘s-Hertogenbosch & Vught

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.