nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg pagina

Limburg | 3 juni 2024

Emma Kok en Eline Willaert onthullen Limburg voor Limburg trein

Arriva heeft, in samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg en Stichting Leergeld Limburg, met trots de 15e trein genaamd ‘Limburg voor Limburg’ onthuld. De onthulling vond plaats op Station Valkenburg. De trein is een belangrijk gezamenlijk project van Arriva en de provincie Limburg. Daarnaast symboliseert deze speciale trein de kracht van samenwerking. Zangeres en ambassadeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur Emma Kok en Woordkunstenaar Eline Willaert onthulden de trein in Valkenburg.

Initiatief Limburg voor Limburg

Het initiatief Limburg voor Limburg, dat in 2018 werd gestart door de provincie Limburg en Arriva Limburg, heeft als doel meer kinderen de kans te geven om te sporten, muziekles te volgen en musea te bezoeken. Niet alle kinderen hebben vanzelfsprekend toegang tot deze activiteiten. Met Limburg voor Limburg ondersteunen Arriva Limburg en de provincie Limburg deze kinderen en hun gezinnen. Zo kunnen basisschoolklassen in Limburg, gratis met het ov. Of voor 25% van de kosten met een touringcar, naar verschillende cultuurinstellingen in Limburg reizen.

Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg en Stichting Leergeld Limburg

Binnen dit project werkt Arriva nauw samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg en Stichting Leergeld Limburg. Beide stichtingen zetten zich dagelijks in voor kinderen die extra steun kunnen gebruiken. Ze voorzien in de kosten van benodigdheden en activiteiten, zoals voetbal, zwemles, dans en muziekles voor kinderen en gezinnen die dit zelf niet kunnen bekostigen.

De onthulling

Zangeres en ambassadeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur Emma Kok en Woordkunstenaar Eline Willaert onthulden de trein in Valkenburg. Kok sprak uit dat zij vindt dat deze trein niet alleen de betrokkenheid bij lokale initiatieven kenmerkt, maar juist het belang van gelijke kansen voor alle kinderen onder de aandacht brengt. De Limburgse Eline Willaert schreef speciaal voor deze trein een gedicht dat te zien is op de toiletdeur van de trein.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.