nieuws

22 maart 2021

Elk Kind Kan!

We verwachten dat de coronacrisis leidt tot een toename van het aantal kinderen dat opgroeit in armoede. Die verwachting baseren we onder meer op berekeningen* van het Sociaal Cultureel Planbureau, dat voorspelt dat het aantal mensen in armoede na de coronacrisis met 28% toeneemt. We starten vandaag met de actie ‘Elk Kind Kan!’ om leerkrachten, gymdocenten en andere medewerkers in het basisonderwijs bewust te maken van de hulp die wij kunnen bieden. We willen duidelijk maken dat alle kinderen mee kunnen doen met sport en cultuur, ook als er thuis geen geld is.  

Het belang van samen voetballen, turnen, dansen of muziek maken voor kinderen is het afgelopen jaar tijdens de coronacrisis extra duidelijk geworden. Uit recente cijfers** van NOC*NSF blijkt dat 67% van de kinderen minder sport en beweegt sinds de invoering van de tweede lockdown. Ouders verliezen hun baan of bedrijf en veel zzp’ers zitten zonder opdrachten. Vaak kunnen zij sport of cultuur voor hun kinderen niet meer betalen. Terwijl buitensporten en zwemles voor kinderen, ook in deze coronatijd, belangrijk en mogelijk zijn!

Kleine moeite, groot verschil

Met ‘Elk Kind Kan!’ doen we een beroep op medewerkers in het basisonderwijsAls betrokken professional kunnen zij intermediair voor ons worden en een aanvraag indienen voor een gezin dat het financieel moeilijk heeft. Wij betalen dan de contributie of het lesgeld voor de sportclub, dans – of muziekles.

Directeur Monique MaksHoewel het op dit moment ook voor het onderwijs geen makkelijke tijd is, doen we een dringend appel op medewerkers in het basisonderwijs om zich bij ons aan te melden en aanvragen voor kinderen te doen. Dat maken we zo makkelijk mogelijk voor ze. We hopen hen te bewegen extra alert te zijn op armoede in de klas. Daarnaast ondersteunen we ze met tips, informatie en ervaringsverhalen van collega’s. Met een aanvraag kunnen zij hét verschil maken in het leven van een kind, nu en in de toekomst.”

Ga naar ‘Elk Kind Kan’

Meet & Greet

Ook onze ambassadeurs zetten zich in om meer kinderen te kunnen helpen. Klassen maken kans op Meet & Greet met wereldkampioen Ground Moves Nasser el Jackson of professioneel breakdancer Redo. Verras je klas met een Meet & Greet!

*berekeningen Sociaal Cultureel Planbureau
**cijfers NOC*NSFLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.