nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam pagina

Rotterdam | 19 december 2023

Doneeractie Susan Bijl

Een prachtig gebaar van een grote creatieve inspiratiebron uit onze stad. Van iedere verkoop doneert Susan Bijl deze maand 20% van de winst aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam.

Als geen ander weten Susan Bijl en partner Vincent van Duin met hun 3 kinderen hoe belangrijk sport en cultuur voor de ontwikkeling van een kind is.

In een omgeving buiten school, kunnen kinderen bij een club zich verbreden, nieuwe vrienden maken, inspiratie opdoen en hun talenten ontdekken.

 

Over Susan Bijl

Susan Bijl studeerde in 2000 af aan de Willem de Kooning Academie met ‘The New Shopping Bag’: een duurzame boodschappentas ter vervanging van de plastic tassen. Ruim 23 jaar later, is het assortiment flink uitgebreid. Jaarlijks met nieuwe thema’s en verrassende kleurencombinaties. En altijd in kleine oplages geproduceerd.

De kleurrijke tassen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het Rotterdamse straatbeeld. Aan de missie is echter niets veranderd: het verminderen van afval op een kleurrijke manier met een ethisch en functioneel product, zo verantwoordelijk mogelijk geproduceerd.

De tassen worden in bijna 120 winkels in Nederland verkocht. In 2004 is Susan Bijl met de verkoop in Japan begonnen. Intussen zijn de winkels verder in Europa uitgebreid en zijn er ook verkooppunten in Taiwan, Singapore en New York.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.