nieuws

10 april 2020

Doneer je hardware en geef een leerkans

Onze partner Stichting IT4Kids heeft een mooie actie op touw gezet om kinderen een leerkans te bieden. Door de coronacrisis krijgen kinderen thuisonderwijs waar een laptop, tablet of telefoon noodzakelijk voor is. Maar liefst 10% van de Nederlandse huishoudens heeft geen laptop of desktop beschikbaar. Als vaste benificiënt van IT4Kids, stellen wij ons lokale netwerk ter beschikking om ervoor te zorgen dat de hardware bij de doelgroep terecht komt.

De kinderen die geen laptop of tablet hebben, omdat er geen financiële mogelijkheden zijn, wil IT4Kids helpen door veilige en opgeknapte hardware in bruikleen aan te bieden. Zodat deze kinderen ook mee kunnen doen aan de digitale lesprogramma’s die onderdeel zijn van het thuisonderwijs.

Kosteloos en makkelijk doneren
Via doneereenleerkans.nl kan iedereen een laptop, tablet of telefoon doneren. Na aanmelding ontvang je een label om het gratis naar IT4Kids op te sturen.

Gecertificeerde en veilige dataverwijdering
De gedoneerde hardware producten voor kinderen worden eerst op een veilige manier, gecertificeerd datawiped, opschoont en klaar maakt voor gebruik.

Meer over IT4KidsLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.