nieuws

11 mei 2023

Dirk schenkt ruim €30.000 met statiegeldactie

Klanten van supermarktketen Dirk van den Broek hebben tussen 13 maart en 23 april statiegeldbonnen gedoneerd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De actie leverde een totaalbedrag op van € 30.973,21. Petra Bosman, directeur Jeugdfonds Sport & Cultuur, nam samen met Nasser El Jackson, ambassadeur van het Jeugdfonds, de cheque in ontvangst uit handen van Daniëlle Vreeswijk, campagnemanager bij Dirk.  

De opbrengst van de statiegeldactie gebruikt het Jeugdfonds en Panna Knock Out voor de straatvoetbal clubtour die zij samen organiseren. Panna Knock Out is een platform voor panna- en straatvoetbal en wordt gerund voor en door straatvoetballers. Straatvoetbal is razend populair bij kinderen en jongeren. De clubtour komt naar pleintjes in de wijk in 30 gemeenten. Staatvoetballer Nasser weet met zijn onnavolgbare trucs met de bal kinderen te inspireren en enthousiasmeren te blijven bewegen door mee te doen met de activiteiten van de clubtour en lid te worden van bijvoorbeeld een voetbal- of dansclub. Is er thuis geen geld om lid te worden van een club? Het Jeugdfonds betaalt!

Erbij horen

Directeur Jeugdfonds Petra Bosman: “Wij zijn ontzettend blij dat Dirk deze statiegeldactie organiseert. Met de donatie van de statiegeldbonnen van de Dirk klanten kunnen we samen met Panna Knock Out straatvoetbal evenementen op pleintjes in de wijk, dicht bij de kinderen en jongeren, organiseren. Nasser is als geen ander in staat hen te inspireren om te bewegen. Het enthousiasme en plezier spat ervan af. Alle kinderen kunnen meedoen want het evenement is gratis. Veel gezinnen hebben moeite met rondkomen. Er is geen geld voor een sportclub of dans- of muziekles. Wij willen ouders laten weten dat we kunnen helpen door de contributie of het lesgeld te betalen voor de sport- of cultuurclub. Want meedoen, erbij horen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.”

Dank aan alle Dirk-klanten!

“Bij Dirk vinden we het belangrijk dat iedereen de kans krijgt op een goede start in het leven. En daarbij speelt gezondheid en dus bewegen een belangrijke rol. Zeker in deze dure tijden is sporten niet meer gewoon. Nu krijgen ook kinderen uit gezinnen met geldzorgen de mogelijkheid om mee te doen. Dank aan alle Dirk-klanten voor hun gulle donatie!” voegt Danielle Vreeswijk toe.Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.