nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam pagina

Rotterdam | 31 mei 2022

Cultuur@CruyffCourts 2022

Donderdag 2 juni is de feestelijke kick off van het Cultuur@CruyffCourts op het Afrikaanderplein in Rotterdam. Vijf weken lang kunnen kinderen gratis meedoen op donderdagmiddag aan de leukste cultuuractiviteiten op het CruyffCourt. De aftrap wordt om 15.45 uur gegeven door freestyle voetballer Nasser El Jackson, die het straatvoetbal tot kunst heeft verheven.

Bijzondere Samenwerking

Cultuur@Cruyffcourts is dit jaar helemaal bedacht en gemaakt door Mavo 3 leerlingen van Rotterdams Vakcollege De Hef. Zij brachten de wijk in kaart, spraken met kinderen, zochten naar aanbod in de buurt en maakten zo het tofste programma. Ook gingen ze aan de slag met onderwerpen als productie en publiciteit. Want hoe ziet nu een cultuurprogramma eruit door de ogen van de jongeren? Met dit experiment bieden het KCR (Kenniscentrum Cultuureducatie), Vakcollege De Hef en het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam jongeren de kans te leren over de rol van kunst en cultuur in de maatschappij. Wat biedt de wijk, wat hebben de verschillende doelgroepen nodig en welk aanbod sluit hierop aan?

Elke donderdagmiddag in juni

Vanaf 2 juni laten de leerlingen een programma zien op het Cruyff Court Salomon Kalou op het Afrikaanderplein. Elke donderdagmiddag vanaf 15.15 uur zijn alle kinderen uit de wijk welkom om mee te doen. Ook is er een VIP programma voor uitgenodigde basisscholen. Dit unieke project wordt vastgelegd door foto- en videoproductiebedrijf Cuzzo Films. Volg het project op Instagram: https://www.instagram.com/ccc_dehef/

Algemene info

• Cruyff Court Salomon Kalou Afrikaanderplein
• Kick off op donderdag 2 juni, 15.45 uur met o.a. Nasser el Jackson, DJ en veel meer
• Vrije inloop 15.15-17.00 voor alle kinderen uit de buurt
• Elke donderdagmiddag in juni: 2 t/m 30 juni
• Gratis activiteitenLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.