Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Spelregels

Deze gemeenten doen mee

Download
Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Contactgegevens

Coördinator(en): Dennis Plantinga
Aanwezig: Dinsdag en donderdag van 09.00 - 12.00 uur
Email: zeeland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 0113-277106
Adres: 's Heer Elsdorpweg 12, 4461 WK Goes
Donaties op: NL77RABO0139866655
KvK nummer: 20136951
RSIN nummer: 818917234

Coördinator(en): Dennis Plantinga
Aanwezig: Dinsdag en donderdag van 09.00 - 12.00 uur
Email: zeeland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 0113-277106
Adres: 's Heer Elsdorpweg 12, 4461 WK Goes
Donaties op: NL77RABO0139866655
KvK nummer: 20136951
RSIN nummer: 818917234

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Zeeland!

Naar het Actieplatform

Nieuws

Partners

Provincie Zeeland

Delta Zeeland Fonds

Rabobank

Rabobank Wacheren – Noord-Beveland
Rabobank Foundation

Gemeente Vlissingen

Gemeente Veere

Gemeente Terneuzen

Gemeente Reimerswaal

Gemeente Middelburg

Gemeente Tholen

Gemeente Sluis

Gemeente Schouwen-Duiveland

Gemeente Goes

Gemeente Kapelle

Gemeente Hulst

Gemeente Borsele

Lions club Tholen

De Lionsclub Tholen heeft een bijdrage geleverd om kinderen uit de gemeente Tholen deel te laten nemen aan sport en cultuur.

SMA Zeeland

Het SMA Zeeland doneert in de periode 2018 – 2020 aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur, zodat meer kinderen deel kunnen nemen aan sport en cultuur.

Mortiere Toertocht

De jaarlijkse Mortiere toertocht is een samenwerking tussen de bedrijven van de Mortiere boulevard, Tourclub Walcheren en het Jeugdfonds sport. Gezamenlijk wordt er een toertocht georganiseerd tbv het goede doel.

Emte van Overveld Arnemuiden

Emte van Overveld uit Arnemuiden is diverse jaren actief als partner tijdens de Mortiere Toertocht. Daarnaast doneert de Emte jaarlijks een bedrag vanuit de emballageactie.

Rotary Vlissingen

De Rotary Vlissingen heeft met de wijnactie een bijdrage geleverd aan de kleding voor een flink aantal Vlissingse kinderen.

Kantje La Vantje

Bechsoccer Kantje La Vantje uit Schouwen-Duiveland haalde een mooi bedrag op tijdens het laatste beachsoccer toernooi!

Golfclub Grevelingenhout

Tijdens de jaarlijkse Familiedag van de NGF heeft Golfclub Grevelingenhout bijna 1000 euro opgehaald voor het Jeugdfonds Sport!

SportZeeland

SMWO

Wij bedanken de medewerkers van SMWO voor hun jaarlijkse kerstbijdrage.

Bestuur

Peter de Doelder (voorzitter), Jon Herselman (penningmeester), Scarlett Kwekkeboom-Janse (bestuurslid), Ruud Stevens (bestuurslid), Anja de Groene (bestuurslid), Pim van Kampen (bestuurslid), Patrick Vader (adviseur)

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Meedoen is niet moeilijk

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...