nieuws

27 juli 2020

Cultuur@CruyffCourts 2020 van start!

De start van Cultuur@CruyffCourts is dit voorjaar uitgesteld door de corona-uitbraak. Na versoepeling van de maatregelen is het nu zover. Vanaf deze week starten de eerste programma’s in Breda, Haarlem en Arnhem! Met Cultuur@CruyffCourts kan iedereen van 8-15 jaar in de wijk kennismaken met creatieve activiteiten. Vanaf eind augustus start Cultuur@CruyffCourts ook in Maastricht, Beverwijk, Venlo, Vlissingen, Zaandam, Alkmaar, Katwijk en Middelburg. 

Over Cultuur@CruyffCourts

Rap, streetdance en dj’en op het Cruyff Court in de buurt. Met het project Cultuur@CruyffCourts bundelden we samen met de Johan Cruyff Foundation in 2019 onze krachten. Samen geven we kinderen en jongeren uit armere wijken toegang tot sport en cultuur dichtbij huis: op Cruyff Courts in de buurt. Kinderen en jongeren krijgen naast het al bestaande sportaanbod nu ook de mogelijkheid kennis te maken met culturele activiteiten zoals rappen, dj-en, dansen en vloggen. Het ultieme doel is om deze kinderen zó enthousiast te maken, dat ze op les gaan. Mochten ouders het lesgeld niet kunnen betalen, dan betaalt wij het lesgeld.

Breda

Cultuur@CruyffCourts in Breda is onderdeel van SummerviBes: een unieke samenwerking in Breda met een mix van 450 activiteiten per stadsdeel en stedelijk tijdens de zomervakantie. Je kunt terecht op Cruyff Court NAC Breda en Cruyff Court Haagse Beemden Veld

Haarlem

Nu kinderen weer naar buiten mogen, veel gezinnen niet met vakantie gaan en het belangrijk is dat kinderen in de buitenlucht actief zijn. Kom naar Cruyff Court Parkwijk voor een bomvol zomerprogramma.

Arnhem

Vanaf woensdag 19 augustus vindt in Arnhem 4 weken lang Cultuur@CruyffCourts plaats op Cruyff Court Malburgen.

Website Cultuur@CruyffCourtsLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.