Cijfers & Feiten 2023

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg pagina

Limburg | 25 maart 2024

Cijfers & Feiten 2023

In 2023 heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg maar liefst 6.445 kinderen laten meedoen aan sport-  en culturele activiteiten. Dit is een forse toename van 17% ten opzichte van 2022. Ook zien we dat we in 2023 meer kinderen hebben weten te bereiken dan voor de corona jaren. Bij ons collega fonds in Venlo zijn ook nog eens 762 unieke kinderen geholpen.

Het aantal kinderen dat opgroeit in een gezin met financiële zorgen stijgt. Deze stijging is het gevolg van inflatie en gestegen energiekosten. Alles wordt duurder, ook de kosten voor sport- en cultuurdeelname. Financiële zorgen heeft grote en vaak langdurige gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen. Door onze financiële steun maken wij het mogelijk dat elk kind kan meedoen en gelijke kansen krijgt.

Afgelopen jaar was het 1e jaar van het gefuseerde Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met vereende krachten hebben we mooie campagnes gelanceerd om nog meer mensen bewust te maken van de groeiende armoede en het feit dat we de kinderen die opgroeien in financiële zorgen een kans kunnen bieden.

Zo lanceerden wij de ‘Kies een club’ campagne. Met deze campagne brachten we onder de aandacht dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg het lidmaatschap of de contributie betaalt voor gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen. Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt al vele kinderen in Limburg maar helaas zijn er ook nog veel kinderen die wij nog niet helpen. Om deze kinderen te bereiken hebben wij de hulp ingeroepen van de sport- en cultuuraanbieders in Limburg. Ruim 550 sport- en cultuuraanbieders hebben gebruik gemaakt van gratis promotiemateriaal. Dagelijks zien wij nog aanvragen binnenkomen via de ‘Kies een club’ campagne en is ons promotiemateriaal zichtbaar aanwezig bij en op de clubs .

Een andere campagne die wij in 2023 lanceerden was de intermediairs campagne. Hiermee hebben wij nieuwe intermediairs geworven door bestaande intermediairs te vragen het Jeugdfonds Sport & Cultuur onder de aandacht te brengen binnen de organisatie en bij collega’s. Daarnaast hebben wij potentiële intermediairs aangeschreven met de vraag om intermediair te worden. Hoe meer intermediairs, hoe meer kinderen wij bereiken. Want samen kunnen we het verschil maken!

Komende jaren gaan wij door met onze inzet om nog meer kinderen te bereiken en te ondersteunen. Wij willen U danken voor uw betrokkenheid en inzet.

Bent u benieuwd naar meer cijfers en feiten over 2023, klik dan hier voor onze factsheet 2023.

 

Birgit Op de Laak – Voorzitter Jeugdfonds Sport & Cultuur LimburgLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.