nieuws

7 maart 2018

Bestuurswisseling Jeugdsportfonds Zaanstreek

Na ruim 10 jaar bevlogen inzet voor de jeugd in Zaandam e.o. heeft het bestuur van Jeugdsportfonds Zaanstreek en Jeugdcultuurfonds Zaanstad besloten het stokje over te dragen aan een nieuw bestuur.

Sinds 2014 kunnen kinderen in armoede via de gemeentelijke regeling Meedoen Zaanstad een tegemoetkoming in de kosten voor o.a. sport- en culturele activiteiten krijgen. Dit heeft ertoe geleid dat het aantal kinderen dat wordt geholpen door Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds is afgenomen. Vanuit onze fondsen gaat de aandacht hiermee meer uit naar kinderen die niet in aanmerking komen voor Meedoen Zaanstad, zoals die uit gezinnen in de schuldhulpverlening en gezinnen met hoge zorgkosten waardoor er geen geld overblijft voor sport en cultuur.

Ondanks de mogelijkheden doen nog niet alle kinderen in Zaandam mee aan sport en cultuur. Het Jeugdsportfonds Zaanstreek en Jeugdcultuurfonds Zaanstad wil samen met de gemeente en Meedoen Zaanstad de krachten bundelen om daarmee het bereik van kinderen te vergroten. Een interim-bestuur gaat hiermee aan de slag en deze zal vanuit het Zaanse netwerk een nieuw bestuur werven. Daarnaast zal er een extra medewerker worden gezocht die samen met coördinator Rob Fieseler zorgt dat nog meer kinderen een sport- en cultuurkans wordt geboden.

Onze dank gaat uit naar de zeer betrokken oud bestuursleden. Zij hebben zich al die jaren met groot enthousiasme ingezet. Dankzij hen zijn het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds op de Zaanse kaart gezet en hebben honderden kinderen door de jaren heen kunnen voetballen, zingen en dansen.

Wilt u graag meer weten over ons werk, kijk dan verder op onze website of mail gerust naar coördinator Rob Fieseler via zaanstreek@jeugdsportfonds.nl of zaanstad@jeugdcultuurfonds.nl.

Heeft u interesse in een Zaanse bestuurs- of coördinatiefunctie neem dan contact op met a.i. secretaris Nanda Louissen via nanda.louissen@jeugdsportfonds.nl of 020-6957848.Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.